Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Høyere Hi-fi priser i 2015

Vurderer du en ny julegave til deg selv? Da kan det være lurt å slå til nå. Flere importører varsler prisøkninger etter nyttår, som følge av den svake kronekursen.

Skrevet av / 22.12.14 - 13:22
Høyere Hi-fi priser i 2015

Den norske kronen er nå på sitt laveste nivå på 10 år, mens viktige valutaer som amerikanske dollar, euro og britisk pund står sterkt. Dette påvirker selvsagt kostprisene på mange populære hi-fi og hjemmekino produkter som importeres til Norge. Det antydes nå fra flere kilder i bransjen at viktige merkenavn kan få en prisstigning fra 10-30% neste år.

Mono AS (importør for blant andre Onkyo, Klipsch og Sonus Faber) varslet i dag at de vil justere prisen på mange av sine produkter fra 1. Januar. Prisoppgangen kan bli alt fra 0 til 20% avhengig av hvilken valuta varene handles i. Mono tar også forbehold om ytterligere prisjusteringer dersom kronen blir liggende på dagens nivå over lengre tid, og om det i tillegg skulle komme prisendringer fra leverandørens side.

– At vi i Norge med verdens høyeste MVA, skal være billigere enn prisen i hjemlandet eller andre markeder, er selvsagt ikke realistisk over tid. Derfor er 1. januar en naturlig dato for prisjusteringer som strengt tatt burde vært gjort i løpet av 2014, sier Terje Romen, daglig leder hos Mono.

– Vi har sjekket at vi kommer godt ut i forhold til «internasjonal» prising på våre merker, slik at vi fortsatt kan tilby noen av markedets beste produkter til konkurransedyktige priser, sier Romen.

Dynabel, som blant annet importerer det populære høyttalermerket Elac til Norge, bekrefter i dag at også de blir nødt til å sette opp prisene over nyttår.

– Våre priser vil ikke gå opp 1. januar, men 1. februar da vi håper kursene har stabilisert seg på et mer forutsigbart nivå, sier Jan Stangeby Nielsen hos Dynabel.

– Vi vil være svært nøye slik at vi unngår unødvendig store prishopp, men våre priser er allerede svært gunstige i forhold til andre land som gjerne også har lavere omsetningsavgift, typisk 19 %, mot vår 25 %, så noe må vi justere, understreker Nielsen.

Nielsen påpeker også at de som vurderer å kjøpe nye høyttalere, elektronikk eller andre varer, bør gjøre det nå.

– Det er ikke tvil om at det vil lønne seg for forbrukerne å ikke vente for lenge med kostbare innkjøp. Dagens priser i grunn et kjempetilbud i seg selv, da vi som importør har betalt en vesentlig høyere pris inn for de varene vi har mottatt de siste ukene. Det blir nok færre tilbud fra nå og utover, avslutter Nielsen.

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Goldmund effektforsterker: Bare ikke spør om prisen ...

En forsterker for drømmere

Vinyl setter ny rekord

Komplett anlegg i retrostil

Platespiller med plug and play

Nye råskinn fra sveitsiske Soulution

Da hi-fi var en livsstil

Noe helt eget for din platesamling

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Endelig en rimelig Roon-streamer!

En DAC i samuraienes fotspor?

Denne lille boksen kan gjøre dine gamle B&O-høyttalere "trådløse"

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top