Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

nyhet

Inntrykk av nye Apple Watch

Vi har sett på nye Apple Watch series 4 som ble lansert i går.

Skrevet av / 13.09.18 - 10:07
Inntrykk av nye Apple Watch

 

Gamla och nya Apple Watch
Gamle og nye Apple Watch (Foto: Lyd & Bilde)

Den nye skjermen er 30% større, det gjør det nå en del enklere å se ikoner og lese tekst. Men fremfor alt kan man presse inn betydelig mer informasjon på skjermen. En oppgradering for de som vil holde styr på flere ting samtidig. Den digitale kronen gir bedre feedback og føles mer presis og analog enn den gamle. Veldig flott.

 

40 og 44 mm modellene (Foto: Lyd & Bilde)

Det at skjermen nå har blitt såpass mye større gjør at til og med den minste modellen virker mer funksjonell. Mikrofonen har blitt omplassert for å gi bedre lyd og høyttaleren produserer nå 50% høyere volum. Dermed blir også den nye walkie-talkie funksjonen mer nyttig.

De nye sensorene (Foto: Lyd & Bilde)

Baksiden er utstyrt med en elektronisk hjerte-sensor. Ved å holde fingeren på den digitale kronen lukkes kretsen og det blir mulig å ta EKG tester. Dessverre kommer appen foreløpig kun i USA, men vi får håpe at den kommer til Norge senere. Sensorene registrerer nå om pulsen din er farlig lav og den har blitt bedre til å gjenkjenne uregelmessig hjerterytme. Klokken kan også kjenne et fall, og den kan automatisk ringe 113 om du forblir liggende.

Rustfri i sølvfarge (Foto: Lyd & Bilde)
Rustfritt stål med gullfinish (Foto: Lyd & Bilde)

Enten du liker en mer diskret eller oppsiktsvekkende farge på klokken eller armbåndet, så finnes det nå mange gode muligheter å velge mellom. Personlig liker jeg veldig godt den sølvfargede versjonen avbildet ovenfor.

Her er en gjennomgang av noen av de nye designene man kan velge mellom på klokke-skjermen. Her får du også se hvor mye mer informasjon og snarveier det har blitt plass til.

Apples egen gjennomgang av alle nyhetene.

Apple Watch Series er tilgjengelig fra og med 21. september.
40 mm-modellen koster 4.390 kroner, og 44 mm-modellen koster 4.690 kroner.

Jonas Ekelund
(f. 1969): Journalist og nyhetsredaktør. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

0
Scroll to Top