Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

3 x Ultra HDTV fra LG

TV-er med høyere oppløsning er en av trendene på årets messe, og LG legger lista med tre ultra-høyoppløste TV-er.

Skrevet av / 07.01.13 - 14:45
3 x Ultra HDTV fra LG

Foruten den tidligere lanserte 84-tommeren fra 2012, viser LG frem to splitter nye 55″ og 65″ Ultra HD modeller på CES-messen.

De nye skjermene tilbyr UltraHD-oppløsning i et litt mer kompakt og «stuevennlig» format, og forhåpentligvis en litt mer budsjettvennlig pris. Vi tror likevel at 65-tommeren vil være den mest interressante av disse to, da fordelen med høyere oppløsning er mindre merkbar etter hvert som skjermstørrelsen synker. Muligheten til bruke passive 3D-briller og likevel oppnå Full HD-oppløsning, er imidlertid kjærkommen.

Ultra HD (også kjent som 4K) byr på bilder med 3840 x 2160 pikslers oppløsning, og gir nøyaktig 4 ganger mer bildeinformasjon enn dagens Full HD format (1920 x 1080). Noe av poenget med Ultra HD er at du skal kunne bytte ut din nåværende Full HD TV med en vesentlig større skjerm, uten at du behøver å øke sitteavstanden. På denne måten oppnår du et skarpere bilde med bredere synsvinkel, og således en mer helomsluttende og engasjerende bildeopplevelse.

LG har ennå ikke kunngjort prisen på sine to 4K-babyer, men hvis Sharps spesialbygde 60-tommer er noe å dømme etter, frykter vi at det fortsatt dreier seg om stive priser.

Artikkelen oppdateres.

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

Nå kan du gjøre et TV-kupp

TCL C855 går til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nå kan du se OLED-TV på flytur

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar for Norge

Se hva vi fant hos LG i Tyskland

Sniktitt på LGs nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer, noen større?

Nå i butikk: TCL X955-serien

Sniktitt på Samsungs 2024 TV-modeller

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top