Nyhet

Samsung bytter ut toppledere – samler mobil og TV i felles selskap

Samsung Electronics kunngjorde tirsdag at de skifter ut alle sine administrerende direktører, og vil slanke selskapet ned til to divisjoner.

De nye selskapene innad i Samsung-konsernet skal fokusere på henholdsvis forbrukerelektronikk og halvledere (semiconductors). Det skjer i et overraskende grep som angivelig skal posisjonere den sørkoreanske elektronikk-giganten mot konkurrentene i et stadig tøffere globalt forretningslandskap.

<
>
Samsung Galaxy Z Fold 3. (Foto: Samsung)

Slår sammen mobil, TV og forbrukerelektronikk

Mobil og TV/hjemmelektronkk har tidligere vært adskilte virksomheter, men som en følge av omstruktureringen samles disse selskapene inn under en felles paraply – Samsung SET Division.

Det nye selskapet skal ledes av Han Jong-hee, også kjent som JH Han. Han er tidligere sjef for Samsungs Visual Display Business, og får mye av æren for suksessen Samsung har hatt på TV-markedet med bl.a produkter som MicroLED, QLED-TV og ikke minst designmodellen The Frame. Den populære ramme-TVen har allerede rundet 1 million solgte eksemplarer hittil i 2021.

Parallelt med sammenslåingen utnevnes også Kyung Kye-hyun (tidl. Samsung Electro-Mechanics) til direktør for Samsung DS (Device Solutions) – den nye divisjonen som skal stå for halvledere og minnebrikker.

<
>
Tidligere TV-sjef Han Jong-hee er den nye sjefen for Samsungs SET-divisjon. (Foto: Samsung)

I følge Nikkei Asia er dette er den første organisatoriske endringen Samsung-lederen Lee Jae-yong har gjort siden han slapp ut av fengsel i august. Han ble da benådet – i nasjonens interesse – etter å ha sonet i 15 måneder for bestikkelser og underslag. Lee er barnebarn av Samsungs grunnlegger Lee Byung-chul.

Omorganiseringen skyldes neppe dårlige resultater: Samsungs driftsresultat steg med 40 % for de tre første kvartalene i år sammenlignet med 2020, blant annet som følge av økende etterspørsel etter minnebrikker og smarttelefoner, skriver Nikkei Asia. Sammenslåingen sees mer som et grep for å styrke Samsung i konkurransen mot nye taiwanesiske og kinesiske rivaler, derilant Xiaomi.

Den nye sjefen for SET Division, Hang Jong-hee, skal etter planen holde en åpningstale under CES-messen i Las Vegas 4. Januar.

Kilde: Samsung pressemelding, Nikkei Asia

Les også Rykte: Samsung planlegger "storslipp" av OLED-TV i 2022 Ryktene vil ha det til at Samsung lanserer nye OLED-TVer neste år. Og dersom vi skal tro kildene, kan enkelte modeller få OLED-panel fra LG!
Les videre
Exit mobile version