Nyhet

Nokia QLED Smart TV 6500D

Lanserer ny TV med Android under det kjente Nokia-navnet.

Det er ikke så ofte vi ser en ny TV med Nokia-logo på, men det ønsker det østerrikske selskapet StreamView GmbH en forandring på. De har lisensen på det finske Nokia-merkenavnet for Smart TV og mottaker-bokser i Europa, og nå lanserer de en splitter ny Nokia-TV for det nordiske markedet.

<
>
(Foto: Nokia/Streamview GmbH)

Nokia QLED Smart TV 6500D

Den nye modellen heter Nokia QLED Smart TV 6500D og er tilsynelatende en ganske godt spekket 65-tommer, som havner i den populære prisklassen rundt 12.000 kroner.

Produsenten vektlegger at TV-en skal ha et nordisk, minimalistisk design, som gjør at den skal passe godt inn i enhver stue. TV-en kommer blant annet med et vendbart stativ som kan dreie skjermen til venstre eller høyre.

Fjernkontrollen er Bluetooth-basert, ergonomisk utformet, og kommer dessuten med bakbelyste knapper. Snarvei-knapp til YouTube og Netflix er også på plass.

<
>
(Foto: Nokia/Streamview GmbH)

Bildeteknologien som brukes er av typen QLED-LCD med kantbelysning, og har selvsagt 4K UHD-oppløsning. TV-en bruker et filter med såkalte kvanteprikker (Quantum Dots) for å oppnå bredere fargespekter, herav navnet QLED.

Brukergrensesnittet er Android-basert, hvilket selvfølgelig innebærer et bredt utvalg av tilgjengelige apper og strømmetjenester, deriblant Netflix, Disney+ og Amazon Prime Video. Samt stemmestyring via Google Assistant.

Produsenten skal også ha sørget for god lyd, med 2 x 12 watt til stereo høyttalere, samt 12 watt til en ekstra basshøyttaler på baksiden. TV-en støtter Dolby Digital 5.1 lydprosessering, men det nevnes ikke om den også har Atmos-støtte.

Les også TV-comeback for Loewe Den tyske kvalitetsprodusenten Loewe varsler at de er på vei med nye TV-modeller og lydprodukter.

Pris og tilgjengelighet

Nokia 65″ QLED 4K UHD Smart TV 6500D kan kjøpes på nett i Norge fra i dag på nokia.streamview.com og gjennom utvalgte forhandlere, til en veiledende utsalgspris på 12229 kroner.

Les videre
Exit mobile version