Nyhet

LG MAGNIT: Gigantisk, buet MicroLED-skjerm

Denne enorme video-veggen er ment for filmproduksjon, men ta det med ro, det finnes varianter for hjemmebruk også.

LG Electronics er kanskje mest kjent for sine kontrastrike OLED-TV.er, men visste du at den sørkoreanske produsenten også leverer MicroLED-skjermer? Samsung er nemlig ikke alene om å tilby den eksotiske, men avanserte skjermteknologien.

MicroLED er en såkalt “selvlysende” panelteknologi bestående av mikroskopiske lysdioder som kan avgi både lys og farger samtidig. På sikt kan det tenkes å bli det “neste store” innen TV, men inntil videre er den mest brukt i profesjonelle sammenhenger, enorme videovegger til reklame, presentasjoner og lignende.

LG MAGNIT (modell LBAF) er en kjempestor, moduloppbygd MicroLED-skjerm som er spesielt myntet på virtuell film- og medieproduksjon, der de enorme skjermene brukes som en aktiv del av bakgrunnen på filmsettet.

LG MAGNIT er i stand til å vise digitale bilder i sanntid, det vil si at handlingen på skjermen (som regel dataanimerte bakgrunner) kan synkroniseres opp mot kameraer og andre produksjons-elementer. På denne måten kan virtuelle og live-action-elementer blandes sammen. (Illustrasjon: LG Electronics)

LG MAGNIT: MicroLED-skjermer til virtuell produksjon

Bruken av LED-skjermer for å gi naturtro bakgrunner blir stadig mer populært i kringkastings- og filmindustrien: Vi vet blant annet at populære serier som The Mandalorian (Disney+) og 1899 (Netflix) gjør hyppig bruk av virtuell produksjon, i stedet for tradisjonell «green screen».

LGs MicroLED-skjermer leveres i store 35,6-tommers skap, der panelmoduler og strømforsyningsenheter kan nås fra baksiden. Skjermløsningen skal tilby bilder i kringkastingskvalitet, med høy fargenøyaktighet, lav forsinkelse og utmerkede HDR-egenskaper, med en lysstyrke på opptil 1500 Nits.

Skjermmodulene er oppbygd med LGs chip-on-board LED-teknologi, og har en pikselbredde på 1,5 millimeter. LG trekker blant annet frem at MicroLED-teknikken reduserer fargeforvrengning over en bred innsynsvinkel, og derfor kan benyttes i svært store skjermkonfigurasjoner. Skjermene tillater dessuten en konkav krumning på opptil 10 grader.

PSST! Foruten modeller til profesjonell bruk, finnes det også en MAGNIT-modell til hjemmebruk (modellnavn LSAD). Den har en skjermstørrelse på 136 tommer, 16:9 format og 4K-oppløsning (3840 x 2160). Nøyaktig pris vites ikke, men antas å ligge i millionklassen!

 

Les også Samsung MicroLED: Blendende bildekvalitet, men det koster ... Kan det friste med en 110 tommers MicroLED-TV til halvannen million?
Les også Har du råd til denne? Denne digre skjermen kunne vi absolutt tenke oss i hjemmekinoen - men vil vi betale for den... ?
Les også Gamernes våte drøm? Denne OLED TV-en fra LG kan noe som ikke andre skjermer kan, men det koster å flekse …
Les videre
Exit mobile version