Nyhet

98″ QNED89T: Nå kommer også LG med 98 tommer

Om denne sværingen tar veien til Norden er derimot ennå uvisst.

Erik Svalberg fra LG Nordic med 98" QNED89T. (Foto: Audun Hage)

Vi har sett mange store TV-skjermer i det siste, men dette må være den hittil største fra LG.

Under en seanse i Frankfurt forrige uke, fikk vi stifte nærmere bekjentskap med LGs splitter nye TV-modeller for 2024, deriblant den nye flaggskipmodellen OLED G4 som du kan lese mer inngående om her. Men ved siden av disse, litt stuet bort i et hjørne, fikk vi også øye på denne kolossen: 98-tommeren LG 98QNED89T.

LG 98QNED89T. (Foto: Audun Hage)
Les også Sniktitt på LGs nye OLED-modeller i Frankfurt LGs nye toppmodeller lander snart i Norden: spesielt én finesse ser ekstra lovende ut.

LG 98QNED89T: En av de største TV-ene fra LG noensinne

Etter vår beregning er dette den aller første 98-tommers LCD-TV-en fra LG myntet på hjemmebruk. Den bruker et 98″ VA 120Hz LCD-panel med direkte LED-baklys og lokal dimming. TV-en kommer lastet med det nyeste WebOS 24 brukergrensesnittet. LG-skjermen kan også skilte med hele fire HDMI 2.1 kompatible innganger, i tillegg til gaming-finessene som FreeSync VRR og LGs Game Optimizer kontrollmeny.

En annen interessant finesse på en storskjerm som dette er Multi View, det vil at du har muligheten til å kjøre split-screen med to ulike videokilder. Derimot har vi ikke fått bekreftet om den støtter Dolby Vision slik vi finner på mange andre LG-modeller.

LCD-panelet som brukes er av typen VA (Vertically Aligned) og ikke IPS (In Plane Switching) slik LGs egne LCD-paneler normalt pleier å være. Litt vill gjetning tilsier derfor at selve panelet kan være hentet fra kinesiske TCL CSOT, som også leverer paneler til blant andre Sony og Samsungs 98-tommere.

Videoprosessoren er den nye α8 AI, som deler flere finesser med de dyrere α11 og α9 prosessorene fra OLED-modellene. Den kan blant annet identifisere og analysere innholdet du ser på og automatisk velge de mest optimale videoinnstillingene. Det skal bli spennende å se hvordan LGs AI-teknologi virker på en gigantisk TV som denne.

Les også Samsung TQ98Q80C: Kingsize-TV! De som har plass og penger nok til denne gigantskjermen, kan glede seg til en ekstraordinær filmopplevelse. Men i kulissene lurer en kinesisk konkurrent.

LG 98QNED89T: Pris og tilgjengelighet

Får vi se den, da? Det er det store spørsmålet. Ifølge Erik Svalberg fra LG Nordic er det nemlig ingen umiddelbare planer om å ta inn 98″ utgaven av QNED89-serien til Norden – kun de mindre skjermstørrelsene opp til 86 tommer. Han åpner derimot for at enkelte forhandlere kan velge å ta inn skjermen på egen hånd gjennom parallellimport.

I mellomtiden kan du lese mer om 98″ QNED89T på LGs amerikanske nettsider. I USA er det nå mulig å forhåndsbestille TV-en, til en pris på 6999 dollar eller drøye 73.000 kroner.

Les også Nå i butikk: TCL X955-serien Kan det friste med en ny 98-tommer i high-end klassen?
Les videre
Exit mobile version