Oonis termometer fjerner tilfeldigheter fra pizzabakingen

Ooni Infrared Thermometer kan lese av temperaturen inne i den glohete pizzaovnen.

Oonis termometer fjerner tilfeldigheter fra pizzabakingen 2

(Foto: Ooni)

For at pizzaen skal bli sprø i bunnen og saftig i fyllet, med de riktige leopardflekkene, må ovnen være ca et par grader kaldere enn helvete.

For å være mer nøyaktig trengs det en temperatur på mellom 450 og 500 grader for å bake en perfekt pizza på 90 sekunder. Er temperaturen for lav eller for høy, er det forskjellen på bløt og svidd pizza. Et faktum som vår pizza-ekvilibrist Lasse Torp Hansen har fått erfare gjennom praktiske eksperimenter på kjøkkenet.

Les også TEST: Ooni Volt 12 Hvis det bare handler om smak, er dette svaret på alle dine pizzadrømmer.

For bedre å oppnå bedre resultater med bakekunsten har Ooni nå utviklet Ooni Digital Infrared Thermometer, som leser av overflatetemperaturen på pizzasteinen på trygg avstand. Når den infrarøde lysstrålen treffer pizzasteinen i ovnen, kan temperaturen avleses.

Termometeret er utstyrt med en bakgrunnsbelyst fargeskjerm som viser temperaturen i sanntid. Temperaturen kan måles for et punkt eller et helt område. Termometeret er beregnet for bruk på en cordierite-pizzastein, men kan også tilpasses til å måle temperaturen på stål eller andre materialer og overflater.

Ooni Digital Infrared Thermometer er tilgjengelig for kjøp på Oonis hjemmeside til en pris av 50 EUR (ca. 550 kroner).

Oonis termometer fjerner tilfeldigheter fra pizzabakingen 1
(Foto: Ooni)
Les videre
Exit mobile version