Nyhet

Dolby Atmos på Tidal: hør på denne!

Dolby Atmos har kommet til Tidal, og verket Magnificat er et bra sted å starte.

2L Magnificat

Musikktjenesten Tidal har i det siste begynt å slippe til en del Dolby Atmos-innspillinger. Til nå har de alle vært fra Universal, men nå har tydeligvis eksklusiviteten opphørt. 2L har nemlig sluppet det eminente verket Magnificat med vaskeekte Dolby Atmos lydspor. Kjenner vi 2L rett, er det all grunn til å tro at mange flere innspillinger er på vei.

Les også Sonos Arc er en vellykket Atmos-lydplanke Endelig har Sonos kommet med en stor lydplanke. Arc støtter Atmos, og har dessuten noen fiffige triks på lager.

Dolby Atmos er et 3D-lydformat, hvor informasjonen er objektbasert. I tillegg til at Atmos er delt inn i fysiske surroundlydkanaler, så vil metadata sørge for å plassere de ulike lydene korrekt i et tredimensjonalt landskap. Det betyr at objektene blir korrekt plassert i lydbildet, selv om du skulle redusere eller øke antallet høyttalere i rommet. Selv om det også her er slik at flere kanaler er bedre.

Ikke tapsfritt

Vær oppmerksom på at Tidal spiller av Dolby Atmos som et Dolby Digital+ lydspor og ikke Dolby TrueHD. Det er dermed ikke tapsfri kompresjon det er snakk om, som med de vanlige stereoutgivelsene. I stedet er Atmos-lydkvaliteten i samme klasse som på Netflix.

Magnificat er Marias lovsang, spilt inn i Nidarosdomen. Nå er den tilgjengelig i Dolby Atmos på Tidal. Foto: 2L

Kirkeinnspillingen Magnificat

Magnificat er en fantastisk kirkeinnspilling, som du til nå måtte kjøpe på Blu-ray for å få tilgang til Atmos-lydsporet. Dette er et verk du bare er nødt til å sette deg ned og nyte. Gjerne i sin helhet. Selve verket er inspirert av Marias lovsang, der Engelen Gabriel besøker henne med budskap om at hun skal bli mor til Guds sønn.

Hvis du er i tvil om denne innspillingen er for deg, kan du hoppe direkte til spor 4, Et misericordia. Gir det mersmak (og det bør det!), spill hele verket forfra.

Tidal + Atmos = hvilket utstyr?

For å oppleve Tidal med Dolby Atmos trenger du en kompatibel lydplanke eller et dedikert surroundanlegg, og dessuten en av følgende enheter:

Den enkleste veien til Atmos-opplevelser er med en lydplanke som støtter lydformatet, for eksempel Sonos Arc eller Samsung HW-Q76R. Enda heftigere blir det med Samsungs enda kraftigere toppmodell HW-Q96R som dessuten har trådløse bakhøyttalere for full 3D surroundopplevelse, eller med et dedikert hjemmekinoanlegg med en surroundforsterker og en bråte fete høyttalere plassert strategisk rundt i rommet.

 Les mer om Magnificat på 2Ls hjemmeside

Les videre
Exit mobile version