Nyhet

Bekreftet: Google Pixel 7 og Pixel 7 Pro kommer til Norge

De nye Google-mobilene er nå tilgjengelig for forhåndsbestilling og kommer i salg fra 13. oktober.

På dagens direktesendte Google-event fikk vi blant annet stifte bekjentskap med de nye mobilene Pixel 7, Pixel 7 Pro. Toppmodellene Pixel 7 og Pixel 7 Pro kjører Android 13 og er drevet av neste generasjon Tensor G2-prosessor. Og denne gangen kommer Google-mobilene også til Norge!

Android 13 i Pixel 7 og 7 Pro

Pixel-mobilene kjører det nyeste operativsystemet Android 13, med en ny stil over menyene og flere personlige tilpasningsmuligheter. Fargene til appikonene kan endres for å matche bakgrunnsbildet, og du kan også angi ulike språk til forskjellige apper.

Selskapet fremhver blant annet en funksjon de kaller Clear Calling, som bruker Googles maskinlæring til å minimere vind- og trafikkstøy fra omgivelsene, samtidig som den forsterker innringerens stemme.
Pixel 7 og Pixel 7 Pro har også Face Unlock som bruker maskinlæringsmodeller for ansiktsgjenkjenning. Med denne samt fingeravtrykkautentisering har det aldri vært enklere å låse opp en smarttelefon, hevder de.

Slank design

Pixel 7 og Pixel 7 Pro hevdes å være slanke og slitesterke. Aluminiumskroppen til begge telefonene er laget av 100% resirkulerbart materiale.

Pixel 7 har en 6,3-tommers skjerm og smale rammer. Utførelsen er i sandblåst aluminium og er tilgjengelig i tre farger: Snow, Obsidian og Lemongrass.

Pixel 7 Pro har en større skjerm på 6,7 tommer, polert aluminiumsramme og en kamerastripe. Den leveres i fargene Snow, Obsidian og Hazel.

Bedre kamera

Google lover også god ytelse på kameraet. Pixel 7 har opptil 8X digital zoom(Super Res Zoom) mens Pixel 7 Pro har opptil 30X digitasl zoom(Pixel Pro Zoom), som skal gi skarpe bilder på avstand. Pixel 7 Pro har også Macro Focus, for å komme så nært et motiv som bare tre centimeter unna. Videoer kan spilles inn i opptil 10-bits HDR-kvalitet. Finessen Cinematic Blur skal tilby videoer i kinostil.

Photo Unblur er en Google Foto-funksjon som først kommer til Pixel 7 og Pixel 7 Pro. Den skal få liv i uskarpe bilder ved hjelp av maskinlæring– også gamle bilder som ikke ble tatt med Pixel.
I tillegg kommer Pixel med Real Tone. Dette er spesielle kamera-algoritmer som skal sikre at kameraet gir en presis og autentisk gjengivelse av alle hudtoner. Mens Night Sight brukes til å ta skarpe bilder i svakt lys.

– Vi gleder oss over lanseringen av Pixel i Norge sammen med nye Pixel 7, Pixel 7 Pro og Pixel Buds. Vi klarer nesten ikke å vente på at flere skal oppleve det beste fra Google. Nå har vi en omfattende portefølje av produkter og tjenester i Norge – både for hjemmet og på farten – som er vekket til live med spesialdesignet maskinvare, kraftig programvare og det siste innenfor kunstig intelligens. Michiel van Eldik, VP, Devices & Services Partnerships, EMEA, Google

Pris og tilgjengelighet

Google Pixel 7 kan forhåndsbestilles fra i dag til 6990 kroner, mens Pixel 7 Pro koster 9490 kroner. Mobilene vil være tilgjengelig hos Elkjøp og Telia, samt Google Store.

Tekniske spesifikasjoner

Google Pixel 7

6,3″ – FHD+ (1080 x 2400) OLED med 416 PPI – 90Hz
Opptil 1000 nit (HDR) og opptil 1400 nit (høyeste lysstyrke)
Mer enn 24 timersbatterilevetid – Opptil 72 timers batterilevetid med Ekstrem batterisparing
8GB RAM
Minimum 4270 mAh – Vanligvis 4355 mAh
50 MP Octa PD Quad Bayer-vidvinkelkamera – 12 MP ultravidvinkelkamera
10,8MP front-kamera

Google Pixel 7 Pro

6,7″ – QHD+ (1440 x 3120) LTPO OLED med 512 PPI – 120Hz
Opptil 1000 nit (HDR) og opptil 1500 nit (høyeste lysstyrke)
Mer enn 24 timers batterilevetid – opptil 72 timers batterilevetid med Ekstrem batterisparing
Minimum 4926 mAh batteri – vanligvis 5000 mAh
12GB RAM
50 MP Octa PD Quad Bayer-vidvinkelkamera og 48MP-hovedkameraer – 5 x optisk zoom
10,8MP frontkamera

Les videre
Exit mobile version