Nyhet

Ny aktiv toppmodel fra DALI

Aktive trådløse høyttalere trenger ikke å være små. Rubicon 8 C er en high end-gulvmodell som går hele veien.

Aktive høyttalere i mellomklassen og økonomiklassen har blitt veldig populære de siste årene. Men den ambisiøse high end-klassen er i stor grad fortsatt forbeholdt gammeldagse passive høyttalere.

Dette har DALI nå forsøkt å utfordre, med en høyttaler som vekker oppsikt både pris- og størrelsesmessig. DALI Rubicon 8 C er en aktiv, trådløs utgave av Rubicon 8, som vi i sin tid kåret til årets beste toppklassehøyttaler.

Les også: Trådløs surroundlyd fra DALI

Konfigurasjonen er den samme som på den passive utgaven, med tre 6,5″ mellomtoneenheter med trefibermembran og DALIs hybriddiskant med 29 mm tekstildome og et bånd. Da alle enhetene har forskjellige, men overlappende arbeidsområder, kaller DALI konstruksjonen et 2½+½+½ veis system!

Den aktive delen består av en 2 x 250 W klasse D-forsterker, maken til den som brukes i Rubicon 6 C, som vi testet i fjor. Hvor resultatet var veldig imponerende.

Likt som DALIs andre aktive høyttalere styres Rubicon 8 C via en Sound Hub, som fungerer som digital forforsterker og kontrollsenter. Hub’en kan styre opptil 10 høyttalere i et surround- og/eller multiromssystem.

DALI Rubicon 8 C koster 86.194 kroner for et sett inklusivt Sound Hub.

 

Les videre
Exit mobile version