Nyhet

Tidal går all-in på Hi-Fi

Premiumkunder får nå CD-kvalitet, mens de eksisterende HiFi-kundene får tilgang til surroundformater, HD-kvalitet og god samvittighet.

Streamingtjenesten Tidal har siden 2013 tilbudt kundene sine musikk i CD-kvalitet. Det har de så langt tatt seg godt betalt for: Et hi-fi-abonnement har kostet 199 kroner per måned, mens et standardabonnement til 99 kroner kun har tilbudt musikk i 320 kbps AAC.

Fra i dag får premiumkundene oppgradert lydkvaliteten til full CD-kvalitet for samme månedspris på 99 kroner. Dermed er Tidal rustet til priskrigen på hi-fi-streaming, som har begynt hos de fleste streamingtjenester. Tidal Premium skifter også navn til Tidal HiFi-

Atmos og Sony 360

De nåværende HiFi-kundene får også oppgradert abonnementet sitt til Tidal HiFi Plus, som tilbyr Tidals nye «Innovative Audio Formats». I tillegg til den såkalte Master-kvaliteten i form av HD-lyd i MQA-formatet, får brukerne også tilgang til romlyd-teknologi i formatene Dolby Atmos og Sony 360 Reality Audio. Bithastigheten på Tidal HiFi Plus blir «opptil 9.216 kbps.» Prisen forblir den samme, 199 kroner i måneden.

Det kommer også en rekke andre fordeler med Plus-abonnementet, som implementeres i 2022. Bl.a. får får musikerne som brukeren spiller mest av, en større del andel av kaka når det skal utbetales royalties. Man vil også kunne følge med på hvordan lyttevanene påvirker favorittartistene. Og da naturligvis kunne dele sin gode samvittighet på sosiale medier.

Les videre
Exit mobile version