Nyhet

Disse strømmetjenestene gir deg bedre lydkvalitet enn Spotify

Spotify HiFi ser ut til å være utsatt på ubestemt tid - her er noen gode alternativer til deg med kresne ører.

Spotify Generic Header 1440x820 1 1440x733 1

Spotify Generic Header 1440x820 1 1440x733 1

Spotify har vært i hardt vær den siste tiden: Etter kontroversene rundt Joe Rogans podkast, har flere artister fulgt Neil Youngs eksempel og nå trukket musikken sin fra strømmekatalogen. Spotify har i etterkant av dette oppdatert sine retningslinjer for podkaster og annet innhold. Derimot har selskapet ennå ikke klart å realisere den etterlengtede oppgraderingen til Hi-Fi lydkvalitet, som ble annonsert for snart ett år siden. Så hva nå?

Les også Hvor blir det av Spotify HiFi? Musikk i CD-kvalitet lar vente på seg - fra verdens største strømmetjeneste.

Spotify HiFi har ingen offisiell lanseringsdato

Spotify er kjent for å ha et utmerket brukergrensesnitt, men de som venter på enda bedre lydkvalitet, må trolig smøre seg med tålmodighet.

Ikke engang Spotify-sjefen Daniel Ek ser ut til kunne gi noe godt svar på når vi kan forvente oss oppgradert lyd: Under et investormøte skal Ek ha kommentert at forsinkelsene skyldes prosessen med å lisensiere musikken på nytt. Han kunne ikke bekrefte noen lanseringsdato eller nærmere tidsramme på prosjektet. Dermed kan det se ut til å ta lang tid før verdens største strømmetjeneste får oppgradert katalogen sin.

Så hva gjør du, hvis du vil ha bedre lyd NÅ?

Det finnes etter hvert mange tjenester som tilbyr strømming i høyere kvalitet (bitrate) enn Spotify, som er begrenset til 320kbps med dagens Premium-abonnement.

Apple Music

Apple Music henvender seg spesielt til iPhone og Apple iOS-brukere. For 49 kr /mnd får man tilgang til et stort bibliotek med CD-kvalitet eller høyere. Deler av katalogen er også tilgjengelig i 24 bit/48-192 kHz kvalitet, og utvalgte titler med Dolby Atmos surroundlyd.

Deezer

Deezer er en fransk tjeneste som tilbyr musikk i 16 bits CD-kvalitet fra 119 kr /mnd. Her er det altså ingen Hi-Res /studiomaster-kvalitet tilgjengelig.

Tidal

Tidal HiFi tilbyr CD-kvalitet (1411 kbps) til 99 kr/mnd. I tillegg finnes abonnementet HiFi Plus (199 kr/mnd)med opptil 9216 kbps og 24 bit/96kHz «master-kvalitet. Noe innhold er også tilgjengelig i Dolby Atmos og Sony 360 Reality Audio format.

Qobuz

Qobuz er en annen strømmetjeneste som er populær i hi-fi kretser: Den franske tjenesten tilbyr musikk i studiokvalitet (opptil 24 bit/192 kHz for både strømming og nedlasting, og koster fra 125 kr /mnd.

Amazon Music HD

Amazon Music HD tilbyr også musikk i CD-kvalitet og helt opp til 24 bit /192 kHz, men denne tjenesten er så langt ikke offisielt tilgjengelig i Norge.

Har du nylig byttet fra Spotify til en annen strømmetjeneste? Fortell gjerne om dine erfaringer i kommentarfeltet under!

Les også JRE sitt nye studio vekker reaksjoner Ventilasjon? Veggkunst? Eller kan det ha noe med akustikken å gjøre? Vi vet svaret!
Les videre
Exit mobile version