Nyhet

Nå kan du få Sonos-lyd til bilen

Ja, du leste riktig! Audi Q4 e-tron blir den første modellen med bilstereo fra Sonos.

Audi har lang tradisjon for å tilby oppgraderte lydsystemer i sine bilmodeller: da kan du som oftest velge mellom Bose eller Bang & Olufsen som premium-alternativ. Til den snart ankommende Q4 e-tron har Audi imidlertid funnet en ny samarbeidspartner: Ingen ringere enn Sonos!

<
>
Interior

Sonos bilstereo?

Sonos lanserte nettopp sin nye bærbare høyttaler Roam, men nå viser det seg at de også har større ting i gjære. Samarbeidet med Audi markerer det første steget innenfor billydens verden.

Dette er saken: Audi publiserte nylig ferske bilder av kommende Q4 e-Tron, og her kan man såvidt skimte Sonos-logoen i interiøret. Sonos har senere gått ut og bekreftet at Q4 e-tron blir den første bilen som får Sonos-lyd i kupéen.

Sonos-anlegget skal i første rekke leveres til den nye Audi Q4 e-tron, men i følge Sonos-sjef Patrick Spence vil de også kunne tilby lydsystemene sine til andre bilfabrikanter:

– Vi ønsker å være i alle de forskjellige lydkategoriene, og mye av det er i bilområdet, skal Spence ha sagt under investorarrangement. – Vårt første partnerskap for å bringe lydopplevelsen vår til biler er med Audi.

Sonos-sjefen sa videre at ytterligere detaljer om Audi-partnerskapet vil bli kunngjort «snart» – antagelig på Q4 E-Trons lanseringsarrangement i april.

Nøyaktige spesifikasjoner og funksjoner på Sonos-systemet – slik som antall høyttalere, watt, surround etc . er ikke offentligjort enda, men vi antar at det i det minste kan kommunisere og synkronisere med Sonos-appen, slik at du kan lytte til den samme musikken, streamingtjenestene og spillelistene i bilen som hjemme. Kanskje også Sonos Radio?

– Vi kan bekrefte at vi arbeider med Audi på ett nytt audio partnership. Samarbeidet kommer til å gi ”Sonos-tuned” lyd i den nye Q4 e-tron. Vi kommer til å ha mer informasjon å dele i framtiden, sier Sonos sin nordiske PR-representant Sabrina Krim til Lyd & Bilde.

Les også Sonos hodetelefoner i 2021? Ryktene vil ha det til at Sonos lanserer sine første hodetelefoner i 2021. Slik kan de bli seende ut!

Audi Q4 e-tron: 70-tommers AR-display

Utover Sonos-lyd skal Audi Q4 e-tron har mer snacks å by: deriblant en ny Augmented Reality (AR) skjerm som viser navigasjonsdata, hastighet og annen informasjon i direkte i frontruten. Enkelte av assistentsystemene vises som dynamiske projiseringer i veien, ca. ti meter foran bilen. Dette skal bistå føreren spesielt ved dårlige og krevende siktforhold.

Arealet for AR-visningen tilsvarer en skjerm på ca. 70 tommer. Q4 e-tron har også det største MMI-skjermen i Audi hittil: en 11,6” skjerm med 1763×834 pikslers oppløsning. (Foto: Audi)

 

(Kilde: Protocol via The Verge)

Les videre
Exit mobile version