Nyhet

Apple tar i bruk AI-hjelp i iOS 18

Apple forhandler angivelig med Google om å lisensiere Gemini AI.

Tidligere i år lanserte Samsung sin nye Galaxy S24, der den ble markedsført som en «AI-mobil». Mye av teknologien under panseret kommer fra Googles Gemini AI, alt fra Gemini Pro i skyen for mer avanserte funksjoner til Gemini Nano som kan kjøres lokalt på mobiltelefonen.

Nå ser det ut til at Apple også er interessert i et samarbeid. Ifølge Bloombergs Mark Gurman er Apple også i forhandlinger med Google om å bruke Geminis AI-motor til å legge til AI-funksjoner i neste versjon av iOS. De har tidligere hatt diskusjoner med Open AI, utvikleren av ChatGPT og DALL-E.

Les også Disse AI-funksjonene kommer til de nye Samsung Galaxy S24-mobilene Med kunstig intelligens kan Samsungs nye Galaxy-smarttelefoner gjøre ting de aldri har kunnet gjøre før. Få oversikten her.

Apple har vært trege med å hoppe på AI-toget, men nå rapporteres det at selskapet har skrinlagt planene om å utvikle en selvkjørende bil for heller å fokusere på å ta igjen konkurrentene. Dette til tross for at selskapet skal ha begynt å bygge sin egen språkmodell allerede i 2022. Det ser ut til at de må hente inn hjelp for å ha noe fungerende å vise frem med iOS 18 på WWDC-konferansen i juni.

In terms of generative AI… we’ve got some things that we are incredibly excited about that we’ll be talking about later this year. Let me just say that I think there’s a huge opportunity for Apple with generative AI and with AI, without getting into many more details or getting out ahead of myself, sa Apples administrerende direktør Tim Cook

Apple forventes å integrere kunstig intelligens i sin assistent Siri, som har ligget etter både Google Assistant og Amazon Alexa. Den skal også brukes til å forbedre søkefunksjonene og automatisere alt fra musikkanbefalinger til treningsfunksjoner. De jobber angivelig med en språkmodell som er så effektiv at den kan kjøres lokalt på mobiltelefonen uten å være avhengig av skykapasitet.

Kilde: Bloomberg

Les videre
Exit mobile version