annonse
annonse
Juni 2017
LG OLED 65E7V
Juni 2017
LG OLED 65E7V

Test av: LG OLED65E7V

Rå bildemaskin

Med lekker design og utsøkt bildekvalitet er LG OLED65E7V en sikker vinner.

Lyd & Bilde mener

LG OLED 65E7V har en suveren kontrast, bunnløst svartnivå og imponerende lysstyrke, som gjør dette til en fremragende TV til både sport, serier, film så vel som spill.
Prisen er stiv, og LG OLED65E7V må tåle konkurranse fra andre LG-modeller som tilbyr mye av den samme bildekvaliteten til lavere pris.
annonse

LG leverte en av fjorårets soleklart beste TV-er med 65E6V, som vi endte med å kåre til årets beste high-end TV. Forventningene til arvtakeren OLED65E7V er derfor temmelig høye!

Det er ingen tvil om at 2017 markerer det store gjennombruddet for OLED. LG har lenge hatt tilnærmet monopol på teknikken, men i år får de selskap av Sony, Panasonic, Philips og andre produsenter som også vil tilby OLED-TV til sine kunder. Og panelene? De er hentet fra nettopp LG. Det tolker vi som en ganske stor tillitserklæring!

Det at flere produsenter nå trykker OLED til sitt bryst, bør ikke komme som noen stor overraskelse. Teknikken har mange fordeler når det kommer til kontrast, svartnivå, fargegjengivelse og ikke minst innsynsvinkel. Alt dette leder til suveren bildekvalitet.

(Foto: Produsenten)

OLED 65E7V

Med økt konkurranse på ”hjemmebane”, og ikke minst QLED fra erkerivalen Samsung som en potensiell utfordrer, har LG vært nødt til å oppgradere 2017-modellene på flere områder.

OLED65E7V bruker i utgangspunktet samme type panel som på fjorårets modeller (LG fornyer disse annethvert år). Endringene ligger hovedsakelig i oppgraderte chips og bildebehandling (software). 65E7V har også fått et nytt filter som reduserer refleksjoner, og fjerner det lille fargeskjæret av magenta som har vært på tidligere generasjoner.

LG OLED65E7V er virkelig syltynn. Høyttalerne ligger skjult i en integrert lydplanke i sokkelen.

Det er ingen tvil om at vi har med en kostbar TV å gjøre. Prisen for en 65-tommer i E-serien ligger rundt 60.000, men vi kan nok forvente bedre priser etter hvert. Forgjengeren 65E6V kostet rundt 75.000 (veil) da den ble introdusert, men droppet til rundt det halve i løpet av sesongen.

Design

Den eksklusive utførelsen er noe av det man betaler ekstra for på E7 sammenlignet med de rimeligere C7 og B7 modellene.

LG har vakt stor oppsikt med årets flaggskip, den syltynne OLED-skjermen 65W7V, som kan henges rett på veggen ved hjelp av magneter. Men spør du oss, er 65E7V temmelig lekker den også! E7V har en såkalt ”Picture on glass” utførelse der OLED-panelet er limt ovenpå en tynn glassplate. Dette gir et stilrent, rammeløst uttrykk samtidig som det forsterker det ellers ganske så skjøre OLED-panelet. Selve TV-en er ikke stort tykkere enn en mobil, men den blir litt tykkere ned mot bunnen hvor alt av elektronikk, høyttalere og tilkoblinger sitter montert.

Brukervennlighet og finesser

LGs WebOS brukergrensesnitt er enkelt og oversiktlig, med apper og innhold sortert på menylinjen. (Foto: Audun Hage)

Mange TV-produsenter bruker nå Android som operativsystem, men LG sverger fortsatt til deres eget (WebOS 3.5). Dette har utvilsomt gitt dem større kontroll over brukeropplevelsen. LG-skjermen har en lekker grafikk, og er enkel å betjene ved hjelp av pekefjernkontrollen Magic Remote. Det vi først og fremst merker med E7V sammenlignet med forgjengeren, er at den reagerer enda raskere. TV-en slår seg på lynraskt, og kan veksle mellom ulike menyer og innhold på rekordtid. Du kan selv tilpasse menylinjen med det du ønsker av innhold og applikasjoner.

De som er glade i 3D-film bør merke seg at 2017-modellene fra LG ikke støtter 3D lenger. Derimot burde OLED 65E7V være en attraktiv skjerm for de gaming-frelste: Vi målte bildeforsinkelsen (input lag) til ca 25 ms med vår Leo Bodnar tester.

Bildekvalitet

OLED har som kjent en rekke bildemessige fordeler sammenlignet med LCD, og dette blir bare enda tydeligere når vi får LG-skjermen opp på testbenken. Selv en utmerket LCD toppmodell som Sony KD-65XE9305 stilles i skyggen av hva LG kan varte opp med.

Stikkordet når vi skal beskrive 65E7V er KONTRAST. Nykommeren fra LG har en suveren dybdefølelse, og vi kan knapt huske å ha sett mer livaktige bilder. Våre referanseklipp fra filmer som Dark Knight, Prometheus og The Revenant (UHD Blu-ray) har aldri sett bedre ut. LG-skjermen makter å dra oss inn i handlingen og gjengir detaljer som vi knapt har lagt merke til før.

I motsetning til LCD-skjermene, har 65E7V null problemer med lysfordelingen. Her det ingen sjenerende lysflekker (clouding) eller ujevnheter i baklyset som forstyrrer opplevelsen. Denne evnen til å gjengi bildene på fullstendig svart bakgrunn kan minne om plasma-TV, og er veldig vanedannende når man først har sett det.

Fakta & Rating:
 • 65” 4K OLED, 3840x2160 Dolby Vision/HDR 4 HDMI, 3 USB Magic Remote Web: lg.com

  Pris: 49990,-
  For å skrive din egen anmeldelse må du være logget inn. Logg inn eller registrer konto.

  Les også:


  annonse
  annonse
  annonse
  annonse
  Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt.