Synology-DS212j-right-45

Test av Synology Diskstation DS212j

Pen og kjapp

Tross alle funksjonene er den lett å bruke og har utmerket ytelse.

Pluss

Kjapp
Brukervennlig
Rikelig med funksjoner

Minus

Ingen USB 3.0
Plastaktig kabinett

Dette er Synologys 2-disk modell i budsjettserien, noe man merker på det sparsommelige minnet og det plastaktige kabinettet. Det er imidlertid pent og virker stabilt med et rimelig lydnivå takket være den store viften. Installasjonen av harddiskene er relativt enkel og det er lett å oppgradere i fremtiden. Fremsiden har bare statuslamper, mens baksiden gjemmer to USB-porter hvor man kan koble til både eksterne harddisker og skrivere. Den håndterer også opp til fem IP-overvåkningskameraer.

Installasjonen er relativ enkel med en guide som får deg nesten i mål. En viss håndspålegging som forklares i instruksjonene, er imidlertid nødvendig. Deretter er det bortimot barnematen å stille inn og håndtere Diskstation takket være den utmerkede DSM-programvaren. Det ser ut som et moderne data-skrivebord med flyttbare vinduer, begripelige ikoner, guider for mange innstillinger og med hjelpefunksjoner om man likevel skulle kjøre seg fast.

Den har dessuten en meget bra ytelse uansett hva man gjør, og lå på topp i flere av våre tester. Når det gjelder funksjoner er den en av de mest velutrustede i testen og hadde avkryssing i nesten alle rutene i testprotokollen. Og om det ikke er nok, kan man laste ned og installere ekstratjenester. Ekstern pålogging er meget bra og som glasur på kaken finnes det flere smartmobil apper som gjør det enkelt å komme til filer, vise bilder eller til og med spille av musikk over internett.

Konklusjon
Til tross for at dette er en budsjettmodell er ytelsen utmerket sammenlignet med konkurrentene. Funksjonene er derimot like mange som i toppmodellene med støtte for alle tenkbare standarder og det er godt med finesser. Det er lett å komme til både filer, bilder og musikk via internett eller via smartmobil-appene. Installasjonen er ikke perfekt, men håndteringen etterpå desto enklere og mer pedagogisk. Prisen ligger litt over resten av nettverksdiskene, men man får hva man betaler for.


Kommentarer (1)
  1. «rimelig lydnivå» – Kan dette forklare nærmere? Støynivå på NAS er noe from jeg finner veldig viktig – noe som ofte ikke nevnes ofte. (Ikke på de fleste testene en gang.)

    Jeg har en liten leilighet så datautstyret blir stående i ett hjørne i stua – da er stoy, summing fra elektronikk noe man lett legger merke til. Jeg har ofte blitt fortalt at en NAS er «stille» – bare for å finne at at det var lett merkbar støy.

    Forklaringen er da ofte at det altids err litt støy – noe som er alt for svakt siden man har datamaskiner som Mac Mini som også inkluderer harddisker etc men samtidig er fullstendig stille.

    Hadde vært vedlig fint om lyden hadde vært inkludert mer detaljert i slike tester.