Onkyo_TX-NR626

Test av ONKYO TX-NR626

Lydmessig nytelse

Onkyo TX-NR626 kombinerer kraft med musikalsk oppløsning på en forbilledlig måte! Trådløs internettilkobling og god formatstøtte for musikkstrømming gjør det hele en drøm å leve med.

Pluss

Nydelig stort klangbilde
Nok kraft

Minus

Når får nettbrett en egen fjernkontroll-app?

Onkyo TX-NR626 kan skilte med trådløs internettilkobling, som gjør ethernettkabelen overflødig. Alle som hater kabelkluss vil ønske dette velkomment. I tillegg kan receiveren strømme musikk fra hvilken som helst mobiltelefon eller nettbrett med Bluetooth (må støtte A2DP). Onkyo er i skrivende stund, sammen med Sony, alene om å tilby begge funksjoner i denne prisklassen.

AirPlay har Onkyo ennå ikke fått. Derimot støttes mange musikkformater via nettverksstrømming, også Apple Lossless. Spotify er dessuten innebygd.

Seks HDMI-innganger er på plass, alle på baksiden. De støtter oppskalering til Ultra HD-videooppløsning via en avansert Qdeo-brikke. Igjen, hvorvidt den gjør dette bedre enn en high-end-TV på egenhånd, er tvilsomt og noe vi må finne ut av på et senere tidspunkt.

Høydehøyttalere
Onkyo benytter Dolby Pro Logic IIz til å gi høydekanaler, dersom du har montert et par i taket, over TV-en eller lerretet. Vår erfaring er at denne metoden ikke fungerer like godt som Yamahas presenskanaler; det virker litt mer tilfeldig hvilke lyder som kommer fra høyden, og det blir ikke fullt så sømløst. Men det kan likevel gi en ekstra dimensjon i forhold til ikke å ha de der.

Oppsettmenyen er litt forvirrende, da innstillinger gjøres med to knapper: ”Home” og ”Q”, hvor Q står for quick setup. Men med ordet ”setup” under denne er det vrient å vite at det er ”Home” som gjelder når avanserte innstillinger skal gjøres.

Høyttalerkalibrering går på sin side som en lek. Audyssey MultEQ justerer klangen automatisk for inntil seks posisjoner i rommet, slik at alle kan nyte mer eller mindre samme lydkvalitet.

Fjernkontroll-app
Fjernkontroll-appen for Android og iOS er grei, og øker brukervennligheten i forhold til den medfølgende tastekontrollen. Men det finnes ingen egen nettbrettversjon, så funksjonene er lagt veldig lagvis uten den største oversikten. Men jeg liker Spotify-funksjonaliteten i appen.

Lydkvalitet
Med våre referansehøyttalere fra Procella låter det best i Direct-modus, mens rimeligere høyttalere som Focal Sib & Cub3 kan ha godt av å tonejusteres med Audyssey.

Onkyo-receiveren er deilig å lytte til. Velprodusert musikk i surround, for eksempel Hoff Ensembles klassiske jazzutgivelse ”Quiet Winter Night”, gjengis med et utstrakt og luftig klangbilde. Sangstemmer kommer rent og pent ut av senterhøyttaleren, med god dynamisk kontrast som gjør det hele feiende flott å lytte til. Det er også nok vitalitet og kraft til å følge den aktive subwooferen ganske høyt i lydnivå, før det flater ut.

Dialoger på film låter rent, og lydbildet bres godt utover og rundt lytteren, som gir en realistisk filmopplevelse. Actionfilm låter også tøft, selv om det begrenser seg noe i forhold til dyrere saker. Men Onkyo står ikke tilbake fra Yamaha i dette henseendet, og har i tillegg bedre oppløsning.

Dette er kvaliteter som også gagner musikkopplevelser i stereo. Spotify fungerer utmerket, men når jeg er alene strømmer jeg helst mine høyoppløste musikkfiler via DLNA. Med de største filene kan den trådløse nettilkoblingen oppføre seg noe ustabilt avhengig av nettverksdekningen, i så fall bør du koble til med ethernettkabel


Kommentarer (10)
 1. Andreas 09.08.201308:56

  Hvordan spiller ONKYO TX-NR626 sammenlignet med ONKYO TX-NR616? Noen grunn til å oppgradere?

  • Geir Gråbein Nordby Geir Nordby 09.08.201311:58

   Hei! Største forskjell er at 626 har innebygd Wi-Fi og Bluetooth. Lydmessig er de veldig like.

 2. Med HDMI handshake problemene som Onkyo har så er det merket svartelista her i huset. Jeg hadde en av topp modellene som av flere av receiverene til Onkyo hadde dette problemet, Onkyo erkjente problemet på Facebook siden deres og ba meg og alle andre om å skifte projektor/tv.

  Et raskt søk på google så får en over 30.000 treff på problemet med Onkyo.

  Er dette noe som er blitt utbedret eller fjernet på 2013 utgavene Geir Nordby?

 3. Tor Marin 26.12.201300:18

  Hei Geir!

  Jeg er ganske ny innen HIFI uten særlig erfaring. Har tenkt å kjøpe Klipsch RF-82 hos komplett for 4995,- (Tilbud). Da trenger jeg en forsterker og denne Onkyo forsterkeren er nå tilgjengelig til 2995,- hos komplett.no. Kommer til å kjøpe kraftigere forsterker senere. Men trur du denne forsterkeren vil fungere greit i starten? 🙂

  Mvh – Tor Martin.

  • Tor Marin 26.12.201300:41

   Litt mer info om høyttalerne jeg skal kjøpe: De er Klipsch RF-82 Mk1 (!) typen. Har ikke tenkt å ha mer enn disse to høyttalerne.

   Vil de være dumt å kjøpe forsterker med 7.2 da jeg egentlig bare trenger 2.0?

   Mvh – Tor Martin.

 4. Knut Ivar Sirevåg 27.12.201312:52

  Hei

  Jeg har kjøpt meg to Yamaha NS-555, en NS-444 og to NS-333, men har ikke kjøpt meg forsterker enda.

  Vil du anbefale en av de i testen, eller har du andre som du mener vil passe bedre? (budsjett er maks 5.000)

 5. Knut Nyberg 11.01.201415:15

  Ser TX-NR616 har THX. Hvilken innvirkning har det at 626 ikke har det?

 6. Hei Geir

  Hvordan vil denne fungere mot et par et par Aufio Pro Blue Diamond ( med innebygd forsterker og basselement)

  mvh

  Stian

 7. Hei i gjen

  Bruker i dag en Marantz SR 7500 som reciver

  Men den har lite muligheter mot iphone osv

  mvh

  Stian