annonse
annonse

Test av: Fire smartklokker til fitness

Et håndtrykk til helsen

Med en smartklokke på armen er du allerede på god vei til et sunnere liv.

annonse

Bilen din er fullstappet med sensorer som holder øye med alt fra bensinnivå, spylervæske, bremser og dekktrykk. Det er praktisk, for det hjelper deg med en konstant oversikt slik at du kan optimere forbruket samt få informasjon i tide hvis noe ikke fungerer som det skal. Tenk hvis kroppen din hadde de samme mulighetene!

Kroppen er det viktigste vi har, men likevel vet vi ikke så mye om hvordan den har det. Du vil kanskje gjerne få bedre kondisjon eller bli kvitt et par kilo, men vet du i det hele tatt hvor du skal begynne, og hva som kan forbedres? Beveger du deg nok i det daglige, sover du nok, og hvordan er det med pulsen?

Akkurat som bilen har du bruk for sensorer som kan holde styr på detaljene og informere deg når det er noe som må forandres. I fremtiden kan man tenke seg at disse skytes inn i kroppen via en liten chip, men her og nå må vi nøye oss med å spenne dem på kroppen via skinn og plast.

(Foto: Produsenten)

 

Her har du to muligheter.

Du kan enten velge den billige løsningen, og gå etter såkalte aktivitetsmålere. De kan telle skrittene dine, måle hvor mye du sover, og holde styr på pulsen. På grunn av den lave prisen er mulighetene imidlertid sterkt begrenset, og dreier seg primært om rå datainnsamling. Batteritiden er som regel ganske lang.

På den andre siden har vi smartklokkene, hvor noen er spesielt rettet mot sport og fitnessfolket. Prisen er noe høyere, men så får du til gjengjeld også langt mer for pengene. Du får en stor fargerik skjerm, mulighet for å installere apper, NFC til betaling, GPS, lagringsplass til musikk og mye annet. Batteritiden svinger mye, og er fra et par dager til ca. en uke.

TEST AV: Apple Watch Series 3

Apple sitter tungt på markedet for smartklokker, og er kommet langt siden første utgave av den firkantede klokken ble lansert. Prisen har falt betraktelig, og innmaten er blitt raskere samtLes hele testen her...

TEST AV: Fitbit Ionic

Fitbit er normalt kjent for sine aktivitetsmålere og sin gode programvare for å samle inn og vise dataene dine. Med Ionic lanserer de sin første smartklokke, noe de umiddelbart kommerLes hele testen her...

TEST AV: Garmin Vivoactive 3

Som Fitbit satser Garmin på en mellomting mellom en fullblods smartklokke og en aktivitetsmåler. Garmins Vivoactive 3 ligner imidlertid en helt vanlig klokke, og føles også som en. Displayet erLes hele testen her...

TEST AV: Samsung Gear Sport

Samsung har etter hvert fått kontroll på sin Tizen-plattform, som igjen får en tur med Gear Sport. Klokken vil og kan litt av alt, og virker på papiret som denLes hele testen her...

Fakta & Rating:
  • Apple Watch Series 3 Pris: 3.890 kr
  • Fitbit Ionic Pris: 3.490 kr
  • Garmin Vivoactive 3 Pris: 3.499 kr
  • Samsung Gear Sport Pris: 2.990 kr

For å skrive din egen anmeldelse må du være logget inn. Logg inn eller registrer konto.

Les også:

DE BESTE AV DE BESTE

Hvilken gaming-maskin ville du valgt hvis du vant i Lotto? Vi har testet fem brutale laptop-er hvor det ikke er spart på noe.

Utstyrsstykke i kjempeformat

Det er ikke noe som er unnlatt i MSis titaniske gamingmaskin. Det kan merkes på bærbarheten.

Svenneprøve fra HP

HPs Omen-serie er blitt en likeverdig konkurrent til de etablerte gamingmerkene.

Fortsatt den kraftigste

Asus beviser med G703 at de fortsatt fortjener ledertrøyen.

Bråker som et jetfly

Alienware forbedrer oppløsningen og viftene.

Kraftkar i slank innpakning

Skinnet bedrar i Acers gaming-laptop, som har langt flere muskler enn først antatt.

Heftig Mac for viderekomne

Når en vanlig iMac ikke holder, er en Pro-modell det riktige valget, særlig for de mest krevende oppgavene.

Lås opp med mobilen

Hvorfor vri eller rote med nøkler når man kan fjernstyre?

Utstyrsstyrke med sportstuning

Du kan få HyperX-tastaturet akkurat som du vil ha det.

Gentleman-killeren

Avdempet design og lekker teknikk med ergonomisk komfort.

Hot rod-keyboard

Det ultrakompakte tastaturet med turneringsmål er kynisk som en avsaget hagle.

Taster for sofaspillere

Hvis trådløs forbindelse er avgjørende for deg, er Logitechs gaming-tastatur svaret.

annonse
annonse
annonse
annonse
Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt.