annonse
annonse

Acer Aspire S7 ultrabook

Herlighet i glass og aluminium

Acers nye ultrabook har en lekker, høyoppløst touchskjerm gir deg skrytepoeng på forretningsreisen.

Pluss
Ultra-elegant lettvekts ultrabook med lekker og høyoppløst multitouch-skjerm. Med lokk og bakside i Gorilla Glass er den så godt som immun mot risser.
Minus
Det kompakte ytre og den lekre touchskjermen veier tungt på prisen. Kjøp den hvis andre betaler regningen. Men ikke for ytelsens skyld.

Acer er en av de største produsenter av laptoper i verden, og Aspire-serien omfatter maskiner fra den mest tilgjengelige økonomiklasse opp til desiderte luksusmodeller. S7 tilhører så avgjort den siste kategorien.

Skallet er snøhvitt og høyglansblankt i et materiale som ved første øyekast ligner plast, men som viser seg å være Gorilla Glass. Det gjør den ikke støtsikker (hva millioner av smartmobil-eiere vil kunne bekrefte!), men til gjengjeld så godt som immun mot risser. Det indre er i aluminium.

S7 er på størrelse med et A4-ark, en tykkelse på 1,3 cm og en vekt på kun 1,3 kg er S7 meget reisevennlig. Den glir lett ned i mappen eller håndbagasjen.

Prosessoren er en 2,4 GHz Intel Core i7 med to kjerner og fire tråder. Grafikkortet er det integrerte Intel HD Graphics 5500. Det er 8 GB RAM og en 256 GB SSD som sørger for at oppstart og lasting av programmer skjer lynhurtig.

Det mest interessante ved S7 er imidlertid skjermen. Ikke bare er den spesielt høyoppløst for en 13,3” (2.500 x 1.400 piksler), men den har også 10-punkts touchbetjening.

Etter å ha kjempet mot fettfingre på skjermen i alle mine år som PC-bruker, strider det dypt mot instinktet å plante fem klør på displayet. Men med touchkontroll gir Metro-grensesnittet i Windows 8.1 endelig mening. Og selv når man jobber i ”riktige” Windows-programmer er det behagelig å kunne trykke direkte på knapper og ikoner på skjermen i stedet for å fomle med trackpaden for å flytte markøren. Mest av alt gir touchskjermen valuta for pengene når man zoomer i Google Maps eller et bildebehandlingsprogram.

Annonse: Artikkelen fortsetter nedenfor

 

Benchmark

For å holde batteriforbruk og varmeutvikling under kontroll har S7 en Intel Core i7-5500CU dual-core prosessor. De fleste bærbare i samme prisklasse som S7 er utstyrt med en prosessor som er dobbelt så rask. Det kommer naturligvis frem på våre Benchmark-tester.

Aspire S7
Foto: Produsenten

Vi har ikke kunnet måle med vår standard multiplattformtest Geekbench 3. Programmet nektet simpelthen å kjøre ferdig.

På Cinebench R15 oppnådde S7 en hastighet på 30,92 fps. Det er helt akseptabelt, men på ingen måte hurtig. 3DMark 11 demonstrerte med en score på 1.187 at 3D-grafikk heller ikke er noe S7 er bygget for. Til gjengjeld endte Browsermark-testen med et helt respektabelt resultat på 5.780.

Alt i alt demonstrerer testene at Acer Aspire S7 er rask nok til tekstbehandling, surfing og normale kontorprogrammer, men ikke til grafikktunge oppgaver – som blant annet spill.

S7 har en oppgitt batteritid på åtte timer under normale forhold. Slår man alle sparefunksjonene av og øker hastigheten blir brukstiden tilsvarende kortere. Batteritesten Peacekeeper tappet batteriet på to timer og åtte minutter.

Aspire S7_393-01
Foto: Produsenten

 

Konklusjon

Acer Aspire S7 er et lekkert stykke forretnings-leketøy for de som har råd. Hvis du har bruk for en datamaskin som veier like lite som den fyller, og hvor grafikken er på topp, er den et interessant – og kostbart – bud. Designen og spesielt den knivskarpe 10-punkts touchskjermen legger sannsynligvis 3.000-4.000 kroner til prisen. Så den er og blir et direktør-leketøy. Har du ikke bruk for touchskjermen er Apples nye 12” MacBook et billigere alternativ.

Benchmark:
Geekbench 3: N/A
Browsermark: 5.780
3DMark 11: 1.187
Cinebench R15: 30,92 fps
Peacekeeper: 2 t 8 min

Acer er en av de største produsenter av laptoper i verden, og Aspire-serien omfatter maskiner fra den mest tilgjengelige økonomiklasse opp til desiderte luksusmodeller. S7 tilhører så avgjort den siste kategorien. Skallet er snøhvitt og høyglansblankt i et materiale som ved første øyekast ligner plast, men som viser seg å være Gorilla Glass. Det gjør den ikke støtsikker (hva millioner av smartmobil-eiere vil kunne bekrefte!), men til gjengjeld så godt som immun mot risser. Det indre er i aluminium. S7 er på størrelse med et A4-ark, en tykkelse på 1,3 cm og en vekt på kun 1,3 kg er S7 meget reisevennlig. Den glir lett ned i mappen eller håndbagasjen. Prosessoren er en 2,4 GHz Intel Core i7 med to kjerner og fire tråder. Grafikkortet er det integrerte Intel HD Graphics 5500. Det er 8 GB RAM og en 256 GB SSD som sørger for at oppstart og lasting av programmer skjer lynhurtig. Det mest interessante ved S7 er imidlertid skjermen. Ikke bare er den spesielt høyoppløst for en 13,3” (2.500 x 1.400 piksler), men den har også 10-punkts touchbetjening. Etter å ha kjempet mot fettfingre på skjermen i alle mine år som PC-bruker, strider det dypt mot instinktet å plante fem klør på displayet. Men med touchkontroll gir Metro-grensesnittet i Windows 8.1 endelig mening. Og selv når man jobber i ”riktige” Windows-programmer er det behagelig å kunne trykke direkte på knapper og ikoner på skjermen i stedet for å fomle med trackpaden for å flytte markøren. Mest av alt gir touchskjermen valuta for pengene når man zoomer i Google Maps eller et bildebehandlingsprogram.  

Benchmark

For å holde batteriforbruk og varmeutvikling under kontroll har S7 en Intel Core i7-5500CU dual-core prosessor. De fleste bærbare i samme prisklasse som S7 er utstyrt med en prosessor som er dobbelt så rask. Det kommer naturligvis frem på våre Benchmark-tester. [caption id="attachment_56771" align="alignnone" width="460"]Aspire S7 Foto: Produsenten[/caption] Vi har ikke kunnet måle med vår standard multiplattformtest Geekbench 3. Programmet nektet simpelthen å kjøre ferdig. På Cinebench R15 oppnådde S7 en hastighet på 30,92 fps. Det er helt akseptabelt, men på ingen måte hurtig. 3DMark 11 demonstrerte med en score på 1.187 at 3D-grafikk heller ikke er noe S7 er bygget for. Til gjengjeld endte Browsermark-testen med et helt respektabelt resultat på 5.780. Alt i alt demonstrerer testene at Acer Aspire S7 er rask nok til tekstbehandling, surfing og normale kontorprogrammer, men ikke til grafikktunge oppgaver – som blant annet spill. S7 har en oppgitt batteritid på åtte timer under normale forhold. Slår man alle sparefunksjonene av og øker hastigheten blir brukstiden tilsvarende kortere. Batteritesten Peacekeeper tappet batteriet på to timer og åtte minutter. [caption id="attachment_56769" align="alignnone" width="460"]Aspire S7_393-01 Foto: Produsenten[/caption]  

Konklusjon

Acer Aspire S7 er et lekkert stykke forretnings-leketøy for de som har råd. Hvis du har bruk for en datamaskin som veier like lite som den fyller, og hvor grafikken er på topp, er den et interessant – og kostbart – bud. Designen og spesielt den knivskarpe 10-punkts touchskjermen legger sannsynligvis 3.000-4.000 kroner til prisen. Så den er og blir et direktør-leketøy. Har du ikke bruk for touchskjermen er Apples nye 12” MacBook et billigere alternativ.
Benchmark: Geekbench 3: N/A Browsermark: 5.780 3DMark 11: 1.187 Cinebench R15: 30,92 fps Peacekeeper: 2 t 8 min
Vi tester over 450 produkter i året, les denne testen og få full tilgang til Lyd & Bilde
Allerede abonnent? Logg inn
Prøveabonnement
0,-
Fri tilgang til lydogbilde.no
Bronseabonnement
425,-pr/halvår
1/2 år (6 utgaver) Digitalutgaven Fri tilgang til lydogbilde.no
Sølvabonnement
749,-pr/år
Mest populær
1 år (11 utgaver) Velkomstgave Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgaven
Gullabonnement
1149,-pr/år
1 år (11 utgaver) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Måned kr 49,-
Med et abonnement på Lyd & Bilde får du:
Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgave (iPad/Android) hver måned Betydelig rabatt Velg selv lengden på ditt abonnement, med eller uten SF Anytime Flott velkomstgave på årsabonnement
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.
  • Operativsystem: Windows 8.1
  • Prosessor: 2,4 GHz Intel Core i7 5500CU (dual-core, 4 tråder)
  • Grafikkort: Intel HD Graphics 5500
  • Skjerm: 13,3” 2.560 x 1.440, 10-punkts multitouch
  • Minne: 8 GB
  • Harddisk: 256 GB SSD
  • Tilkoblinger: Integrert webcam, Wifi, Bluetooth 4.0, Ethernet, USB 3.0 x 2, micro-HDMI, hodetelefon, SD-kortleser.
  • Mål: 32,3 x 1,3 x 22,3 cm (BxHxD)
  • Vekt: 1,3 kg
Pris: 14490,-

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
gruppetest
7 par vegghøyttalere

Lyd, lyd fra veggen der

Hvorfor skal du godta middelmådig lyd, bare fordi du ikke ønsker store, prangende høyttalere i stua?

test
Leica Q2

Verdens beste ­kompaktkamera

Når kun det beste er godt nok, kan Leica Q2 være svaret.

anmeldelse
Quicksand – Störst av allt, sesong 1

Skremmende samtidsdrama

Skremmende drama som bringer den amerikanske våpenkulturen inn i vår egen trygge bakgård.

Annonsørinnhold
Asus Zenbook-serie

Asus går helt til kanten med ny Zenbook-serie

17 timers batteritid, en skjerm som utgjør 95 prosent av overflaten og numerisk tastatur gjemt i laptopens touchpad. Alt sammen testet for å leve opp til militære standarder. Asus flytter grensen for hva man kan forvente av en laptop som veier under 1700 gram.

Her er Samsungs super-selfiekamera

Den nye A-serien går fra budsjett til luksus med heldekkende skjerm og vendbart trippelkamera!

test
Sony Xperia 10 Plus

Bomskudd i bredformat

Tross 21:9-skjerm har Xperia 10 Plus for mange kompromisser til å overbevise.

Ikeas smarte høyttalere er her

I sommer kommer høyttalerne Symfonisk, som er et resultat av et samarbeid med Sonos.

test
Motorola moto G7 Plus

Kongen av mellomklassen

Motorola moto G7 Plus snakker til fornuften. Selvfølgelig er flaggskipmodellene på markedet bedre, men de er også tre ganger dyrere.

Beovision Harmony: 77-tommers tryllekunst fra B&O

Går det an skjule en TV på nesten to meter i diagonalmål? Bang & Olufsen gjør et overbevisende forsøk på det.

anmeldelse
I Am the Night, sesong 1

Herlig retromysterium

I svette og varme Nevada vokser Pat opp – som 16-åring snus livet hennes på hodet i det familiebakgrunnen blir kjent.

Åpent kontorlandskap? Disse hodetelefonene lover evig lykke

Logitech lanserer to modeller for deg som sjeneres av støy i kontorlokalene.

anmeldelse
Creed II

Nostalgisk testosteronbombe!

Stallone gjenforener alle kreftene fra «klassikeren» Rocky IV i en pompøs nostalgitripp.

anmeldelse
Widows

Heftig girl power!

Et spektakulært kupp går spektakulært til helvete – enkene viderefører ektemennenes tvilsomme geskjeft.

annonse

Klassisk rock på biblioteket

Opplev vintage high-end på biblioteket og lytt til musikk som på kult-barene i Japan.

Hi-fi-vår i hovedstaden

Denne helgen ringes våren inn, med messer og tilbud i flere butikker i hovedstaden.

Speilrefleks? Prøv igjen

Panasonic Lumix G90 er litt utenom det vanlige.

test
Avantgarde Acoustic Zero TA XD

En real storslegge

Kan noen få naboene til å slutte å kjefte? Jeg prøver å høre musikk her!

test
Canon RF 28-70mm f2 L USM

Perfeksjonert og lyssterk zoom

Du har ikke sett maken. Ikke vi heller. Canons massive 28-70mm er rett og slett rå.

anmeldelse
Fabeldyr 2: Grindelwalds forbrytelser

Visuell fantasimagi

Harry Potter-universet veves mer og mer inn i Fabeldyr-universet, i en visuell fest av en film.

anmeldelse
Hunter Killer

Mayday! Mayday!

Filmen ble sluppet den 1. april – vi trodde først det var en aprilspøk…

Ser du hva dette er?

Det er en McIntosh, men ikke en forsterker.

anmeldelse
The Highwaymen

Sober roadmovie

En annerledes, og stillferdig, klappjakt på tidenes mest kjente forbryterpar i USA.

Laptopfølelse på iPad Pro

Beskyttelse og bakbelyst tastatur til de nye iPad Pro-modellene

gruppetest
Tre gaming headsets

Strid i familien

Logitech vs. Logitech. Har du bruk for den dyreste modellen for å vinne, eller er den billigste best i virkeligheten?

test
Rega Aura MC

En analog åpenbaring

Rega Aura MC, er phono-trinnet som lager gull av sort vinyl.

test
Huawei P30 Pro

Råeste mobilkamera noensinne!

Huawei P30 Pro er den beste kameramobilen på markedet, og befester Huaweis plass på kameratronen, hvor de har sittet trygt siden i fjor.

Vårt kundesenter hjelper deg hvis du har spørsmål eller trenger hjelp vedrørende ditt abonnement.

Du kan sende mail eller ta en telefon.

Åpningstider: mandag – fredag

0900 – 1130 og 1230 – 1500.

Support Tlf: 815 73 510

 

Support email: abo@lydogbilde.no 
×
Motta Lyd & Bilde Nyhetsbrev

×