Epson-Stylus-Photo-PX730WDNY

Test av Epson Stylus Photo PX730WD

"Hat trick" for Epson

For tredje året på rad feier PX7-serien hjem seieren i våre tester til tross for tøff konkurranse.

Pluss

Få mangler
Utmerket utskriftskvalitet
Brukervennlig

Minus

Ingen online funksjoner

Takket være frontmatingen kan den plasseres i hyller selv om duplex-enheten gjør den uvanlig dyp. Liksom tidligere finnes en bra fotoskuff over bunnmagasinet som inneholder A4-papir, samt den fine løsningen for å mate inn CD-skiver. Man har også beholdt den sjenerøse støtten for minnekort og nettverksmulighetene. Ved hjelp av appen iPrint kan man skrive ut bilder direkte fra smartmobiler og nettbrett med Android eller iOS. Men hvor er støtten for skytjenester og Airprint? Det forventer vi oss i neste modell.

Frontpanelet er bra med en hyggelig stor skjerm av bra kvalitet, og tydelige berøringsknapper som pedagogisk viser hvilke man kan benytte. Mulighetene til å forbedre bilder man skriver ut fra minnekort er omfattende, og man kan benytte scenegjenkjenning om man ønsker det. Ved utskrift fra datamaskinen har man enda flere muligheter, og de er vel gruppert og lette å finne. Foruten alle forvalgene kan man lagre sine egne favoritter.

Når det gjelder bildekvaliteten er det stort sett dødt løp mellom denne modellen og Canons bedre modell. Den eneste tydelige forskjellen er at fargematchingen ved kopiering ikke var like bra. Utskriftene kom vekselvis en eller to i våre blindtester hvor den som vurderte kvaliteten ikke visste hvilken skriver bildet kom fra. Fargeovergangene er meget jevne, noe som kanskje er de ekstra fargepatronenes fortjeneste. Alt i alt er vi ytterst fornøyd med kvaliteten, og når den dessuten er såpass rask kan man ikke klage.

Konklusjon
Årets vinner skriver ut bilder av ypperlig kvalitet, men faktisk ikke bedre en toeren. Det er i stedet de små detaljene som avgjør. Den er mer lettplassert, har en separat fotoskuff og takket være det vinklingsbare frontpanelet kan den benyttes uansett hvilken høyde den står på. På andre siden har den ingen online tjenester, men det bedømmer vi som mindre viktig.


Kommentarer (3)
  1. Epson PX730WD støtter AirPrint (ref. Epson selv og Apple) men det kan være nødvendig å oppdatere skriverfastvaren for å bruke AirPrint.

  2. Ole Andreas 18.12.201214:38

    Slenger meg på her, har denne skriveren selv og den støtter iallefall i høyeste grad AirPrint fra OS X og iOS med glans men siden deres test er noen måneder eldre enn min annskaffelse og bruk av printeren kan det være snakk om firmware oppdatering av skriver.
    Det er superenkelt å printe bilder på få sekunder fra iOS (sålangt testet med iOS 6.0.1 på iPhone 4/4S/5 og iPad 4) og den medfølgende software virker fint med OS X Mountain Lion (OS X 10.8 testet på 15″ MBP retina).
    Sier meg ellers enig i Lyd & Bilde´s konklusjon og annbefaler gjerne denne printeren (selv om den nå er/snart blir erstattet av en nyere modell).