annonse
annonse
annonse
TEST:

Devialet 170

annonse

Frekkest av de frekke

Devialet 170 er kanskje den mest spennende forsterkeren du kan få akkurat nå. Og den låter kanon, helt enkelt.
Pluss lbadvantages
Devialet 110 låter enda bedre enn lillebror og byr på så mange muligheter at det er helt utrolig. At du selv kan bestemme det meste i konfigurasjonen gjør at du kan utnytte alt på den beste måten for deg og ditt system. Det hele er så gjennomtenkt som det bare kan være. Fantastisk!
Minus lbdisadvantages
Finishen er hyperfølsom for fingeravtrykk. Man må bare ikke røre den, helt enkelt. Et like lite tegnvindu som på modell 110 er ikke helt optimalt.

NO gullikon 2014.indd

Det var bare et par nummer siden vi testet Devialet 110, den teknisk hypermoderne franske forsterkeren som tok undertegnede med storm. Så mye bedre blir det helt enkelt ikke for de pengene.
Men storebror da, mellommodellen 170 som har både mer effekt og gir enda flere muligheter? Er den verdt å legge på en halv gang så mange penger? Det ser vi nærmere på her.

Devialet 170
Mellommodellen, ja. Den ser akkurat lik ut som Devialet 110, noe som betyr at den er produsert av en utfrest aluminiumsblokk som kommer i en mørk aluminiumsfinish. Og den er dessuten like følsom for fingeravtrykk. Man må ha en klut liggende i nærheten, for alt synes.
Forsterkerteknikken er naturligvis Devialets analog-digital-hybrid (ADH), men her er det en større og mer avansert modul for hver kanal. ADH betyr at det er en klasse A forsterker som jobber med musikksignalene mens en klasse D forsterker gir strømmen til utgangen og dermed utnytter de to forsterkermulighetene til det de er best på. Det er et meget effektivt system med høy virkningsgrad. Devialet 110 ga akkurat 110 watt per kanal, så det er ikke vanskelig å regne ut hva 170 står for.

Strømforsyningen er av switch-mode typen, altså samme type som for eksempel til en laptop. Bare at den her er optimert etter alle kunstens regler. Det er ikke så vanlig med switch-mode innen hi-fi, egentlig er det mest Linn, NuForce og Jeff Rowland som har utnyttet dette ordentlig til high-end forsterkere tidligere. Det har lenge blitt rynket på neste av en slik strøm til hi-fi, men disse produsentene viser at når man gjør det ordentlig fungerer det også.

Devialet-power

Oj oj, så mange muligheter
Baksiden viser opp en hel del flere muligheter enn 110. Her er det flere phonoinnganger, og du kan selv konfigurere om inngangen skal være analog eller digital. Det finnes også en digital XLR-inngang. Og det finnes til og med en mer avansert phonoinngang som er helt konfigurerbar om det skal være MM eller MC, hvilken last pickupen har og hvilken RIAA standard som skal benyttes. Her finnes subwooferutgang med justerbart delingsfilter og til og med en digital utgang om du vil digitalisere dine LP-plater, med justering for både samplingsfrekvens og nivå.
For øvrig finnes også alt som er på 110, altså Ethernet og USB, optiske innganger, Wifi etc. Alle opsjoner og valgmuligheter stilles inn på en fornemmelig måte fra din datamaskin via Devialets hjemmeside og lagres på et medfølgende SD-kort. Om du vil kan du ha flere SD-kort, maskinen starter opp med den innstillingen som er på kortet.

Foruten den superlekre fjernkontrollen kan du styre din Devialet med en app som er like suveren. Det er kjempebra utført, og den er både elegant og meget funksjonell.

Alle signaler blir digitale inne i forsterkeren, altså omvandles også ditt analoge signal fra platespilleren til digitalt, og det er i det digitale området som all signalbehandling skjer. Man benytter en floating point firekanals 400 MHz DSP som arbeider med 40 bit/192 kHz.
Det er ikke alle vinylvenner som kan akseptere at det analoge signalet digitaliseres. Men da har de nok ikke hørt resultatet fra sin platespiller via Devialet 170…

Devialet-connectors-1920

Er den enda bedre?
Kraft gir styrke, og Devialet 170 har mer muskler å spille med. Det merker man, for dette er en enda bedre forsterker. Det er helt klart at den ekstra effekten hjelper til med å gi gjengivelsen enda mer pondus, styrke og fasthet.

Akkurat som med lillebror finnes det mengder med luft omkring instrumenter og stemmer, bakgrunnen er enda mer kullsvart og lydbildet er herlig naturlig stort og samtidig med full kontroll over alt som skjer. Den holder hendelsesforløpet i et jerngrep, men lar samtidig alt komme frem som det skal.

Og likevel slår det hele ikke over i ”kjønnsløs high-end”, som iblant kan være så raffinert og vannkjemmet at det ikke lenger blir artig å lytte. Musikk skal vekke følelser, engasjere, og det er det de ”virkelig bra” sakene kan fikse uten å gi avkall på detaljer og finesser.

Devialet 170 har en meget distinkt gjengivelse. Jeg har tidligere sjokkert tilhørere med å spille Kraftwerks Tour de France som de aldri har hørt den musikken gjengitt før. Med et par skikkelig høyklasse høyttalere og en meget bra forsterker får man hakeslepp, helt enkelt. Og jeg er sikker på at Kraftwerk selv hadde blitt like overrasket. Til tross for at Devialet 170 har en klart mindre prislapp en saker jeg tidligere har testet med, presterer forsterkeren her på et nivå som er få forsterkere forunt. Det er midt i blinken, og alle detaljer kommer frem med den bratthet i start og stopp som musikken er utført med. Her er snert og spenst, oppløsningen er av høyeste klasse og det er veldig spennende å lytte!
Jeg anser Devialet 170 som ett funn. Den går på alle måter betydelig høyere opp i den virkelige high-end sfæren enn prislappen indikerer, og er så utrolig fleksibel og konfigurerbar at det er en ren fornøyelse å bruke den. Er det hi-fi-fremtiden vi ser her? Hvordan det enn blir vil hele hi-fi-verden følge nøye med på hva Devialet finner på fremover, det kan dere stole på.

Devialet-carte

Konklusjon
Devialet 110 var fantastisk og 170 er bare enda bedre. Alle inn- og utgangsmuligheter gjør den så fleksibel at den virkelig kan være selve kjernen, midtpunktet i et hvilket som helst anlegg. Du skal betale mye mer for å få noe (enda) bedre!

Bli abonnent for å lese videre, få tilgang til alt digitalt innhold!.
Allerede abonnent? Logg inn

Velg ønsket lengde på abonnementet

1 MÅNED*
1,-

Prøv i en måned

6 MÅNEDER
49.83,-

Måneden

12 MÅNEDER
44.03,-

Måneden

DAGSPASS
19,-

Varighet 24 timer

*Fornyes til 59,- måneden og kan sies opp når som helst. Ingen bindingstid. 

 • Integrert forsterker
 • 2 x 170 W
 • Konfigurerbare innganger
 • MM/MC fullt konfigurerbar pickup-inngang
 • 24 bit / 192 kHz DAC
 • 383 x 40 x 383 mm (BxDxH)

Pris: 72000 kr
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.
  Har du noe å tilføye?
  Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

  Les også

  Aune S6 Pro

  Aune S6 Pro

  Aune S6 Pro er både DAC og hodetelefonforsterker, men best hvis du kan utnytte begge deler.

  Legg til som favoritt
  Como Audio Bluetooth Turntable

  Como Audio Bluetooth Turntable

  De har bare en platespiller, men den er til gjengjeld meget god - og trådløs.

  Legg til som favoritt
  Sony PS-LX310BT

  Sony PS-LX310BT

  Med et par trådløse hodetelefoner og Sony-spilleren, er du klar for din første vinylsamling.

  Legg til som favoritt
  NAD M10

  NAD M10

  Et komplett lydanlegg i det tunge sjiktet behøver ikke fylle hele stueveggen. Det beviser det nyeste medlemmet av NADs Masters-serie.

  Legg til som favoritt
  Lyngdorf TDAI-3400

  Lyngdorf TDAI-3400

  Plassering av høyttalere og stueinnredning er en vanskelig kombinasjon. Lyngdorf Audio vil redusere lytterommets negative innvirkning på lyden.

  Legg til som favoritt
  McIntosh C53

  McIntosh C53

  Forforsterkeren får en ny DAC-modulLegg til som favoritt
  Monsterforsterker fra Dan D'Agostino

  Monsterforsterker fra Dan D’Agostino

  Den integrerte forsterkeren kan utstyres med DAC og phono-trinn.Legg til som favoritt
  Geneva Touring S+

  Geneva Touring S+

  Geneva ypper seg med en særdeles potent reiseradio.

  Legg til som favoritt
  annonse
  Lukk meny