Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

test: Beoplay M3

Beoplay gir Sonos One konkurranse

Tross en litt høyere pris er Beoplay M3 det nærmeste man kommer en seriøs konkurrent til Sonos One.

Skrevet av / 12.02.18 - 15:36
Beoplay M3
Mikael Hansen

Vi var svært begeistret da vi tidligere testet Beoplay M5. Lyden var bred, varm og luftig. Det eneste vi hadde å utsette, var den ganske så høye prisen som B&O Play har for vane å ta for sine produkter. Av samme årsak ble vi spesielt nysgjerrige da en mindre og billigere høyttaler, Beoplay M3, ble annonsert.

Beoplay vs. Sonos
Prisen er, i likhet med størrelsen, halvert. Av samme årsak gir det en god grunn til å sammenligne den direkte med Sonos One, som vi også har vært begeistret for. De to høyttalerne egner seg begge godt til å stå i en reol eller på kjøkkenbordet, hvor du kan strømme trådløst til dem. Sonos spiller i sitt eget lukkede økosystem, mens M3 har innebygd Chromecast og Apple AirPlay. Sistnevnte oppdateres snart til AirPlay 2.0. Alt etter hvordan man bruker sine høyttalere, kan Beoplays tilgang være å foretrekke.

Mer elegant
Designen er naturligvis en smakssak, men det kan umiddelbart argumenteres for at M3 er litt mer elegant i sitt uttrykk. Til gjengjeld savner vi noen lett tilgjengelige knapper når lydstyrken skal justeres eller musikken startes og stoppes. De sitter på toppen på Sonos One. På Beoplay M3 er de gjemt på baksiden. Det gir til gjengjeld et meget strømlinjeformet utseende, som også har sin sjarm. Sonos One har i motsetning til Beoplay M3 innebygget stemmestyring og mulighet for å sette to høyttalere opp i et stereopar. Det første er inntil videre ikke så viktig, men stereoparingen virker som en «missed opportunity» fra B&Os side.

Slik ser knappene på baksiden ut. Foto B&O Play

 

Markant bedre lyd
Design, økosystemer og tilgangsmuligheter betyr imidlertid ingen ting hvis lyden ikke er god. Her overrasker Beoplay, som forventet, positivt. Lyden er tross høyttalernes størrelse, ganske imponerende. Bassen er som i M5 meget dominerende, men igjen er det noe man kan justere med Beoplay-appen. Når det er gjort, er det plass til både en god bunn samt diskant og mellomtoner. Sammenligner vi så med lyden fra Sonos One, faller den helt gjennom. M3 spiller langt dypere og mer detaljert.

Konklusjon
Med Beoplay M3 tar B&O Play for alvor kampen opp mot Sonos, og spesielt Sonos One. De to høyttalerne minner mye om hverandre, og er omtrent på samme størrelse. Friheten er litt større hos B&O Play, hvor du kan strømme via Chromecast og Apple AirPlay. Der hvor Beoplay for alvor løper fra Sonos, er imidlertid på lydkvaliteten, som har lang mer luft og bunn. Har du hverken Sonos eller Beoplay fra før, bør du derfor gå for M3, som både er lett å bruke og spiller fremragende.

Lyd & Bilde mener

Beoplay M3 er nydelig å se på, og spiller imponerende, tross sin lille størrelse. Det er ingen mulighet for å sette opp to høyttalere i et stereopar, og ingen stemmestyring.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Vi trodde de var dyrere

De låter like godt som de ser ut

Trådløs retrohøyttaler

Sier ikke noe forstyrrende

Bærbart retro-blinkskudd

Topplyd på budsjett

Spilledåsen

Trådløse gullpokaler

Er dette Samsungs «Sonos-killer»?

Klassens beste kompakthøyttaler

Stor lyd – men vi savner noe

Vi tester rimelige lydplanker

Scroll to Top