Beats Solo3

Gjennomsnittlig lyd med lang batteritid

Pluss
W1-brikken er et kjempepluss, og alene årsaken til at du bør vurdere Beats Solo3. Batteritiden er i en klasse for seg.
Minus
Konstruksjonen føles billig, og lydkvaliteten er ikke helt god nok, prisen tatt i betraktning.

Markedet for trådløse hodetelefoner har begynt å eksplodere, ikke minst takket være Apples ”modige beslutning” om å droppe hodetelefonuttaket. Vi fores derfor konstant med en jevn strøm av nye og oppdaterte trådløse produkter. Beats Solo3 hører til den siste kategorien, og skiller seg ikke så mye fra sin forgjenger, Beats Solo2, som de ligner til forveksling. Under overflaten er det imidlertid skjedd saker og ting. Har du det riktige utstyret, vil du oppleve en markant forbedret batteritid, samt en lekende lett paringsprosess.

Best med iOS 10

Selv om Beats Solo3 benytter Bluetooth, og derfor kan brukes med alle telefoner, får du mest ut av dem med et Apple-produkt med iOS 10. Den primære forskjellen på denne og forrige modell er nemlig implementeringen av Apples trådløse W1-brikke, som man også finner i Apples spesielle AirPods. Takket være brikken får du en markant bedre batteritid, raskere lading samt en smart paringsprosess som er gjort så enkel at selv de mest teknikkredde kan følge med. Hold strømknappen inne et par sekunder, og det popper opp et bilde av hodetelefonene på iPhone-skjermen. Følg instruksjonene, og etter få sekunder er du oppe og går. Det er virkelig elegant laget.

Lang batteritid

Annonse: Artikkelen fortsetter nedenfor

Paringsprosessen er imidlertid en mindre sidegevinst, og den primære fordelen er den forlengede batteritiden. Ifølge Beats kan Solo3 kjøre opp til 40 timer før du trenger å lade igjen. Til sammenligning holder batteriene i Beats Solo2 kun 12 timer. Jeg klarte ikke selv på noe tidspunkt å gå tom for strøm, til tross for at jeg brukte dem flittig i litt over en uke. I praksis betyr det derfor at de fleste vil kunne nøye seg med å lade dem en gang i uken, uten å være redd for å gå tom for strøm. Skulle det likevel skje, har Beats lagt en minijack-kabel med i pakken. Den beslutningen kan man undres over når Beats nå eies av Apple, og markedsføres som det perfekte tilbehøret til den nye iPhone 7, hvor kabelen ikke lenger kan brukes. Vel, det var en mindre detalj. Heldigvis er det et ekstra pluss ved W1-brikken. Om du skulle gå tom, kan du tanke hele tre timers strøm på kun fem minutter. Det er ganske imponerende.

Dyr plast

Prisen for Beats Solo3 er i det høyere sjiktet. Det merker man imidlertid ikke når man står med dem i hånden, da den skinnende plasten skjærer litt i øynene. Putene av imitert lær kan ikke tas av, noe som også må betegnes som et lite minus. De har en tendens til å bli slitt, og det hadde vært hyggelig hvis de kunne skiftes ut. Til tross for de rimelige materialene og den litt vaklevorne konstruksjonen, virker Beats Solo3 likevel ganske solide. Spesielt muligheten til å klappe klokkene flate slik at de lett kan ligge i lommen, fungerer fint. Passformen er litt tettere enn jeg liker, noe som samtidig betyr at ørene har det med å bli litt varme og svette ved lang tids lytting.

Ikke studiokvalitet

Når det gjelder lydkvaliteten, er de godkjente, uten på noen måte å være prangende. Dette er selvfølgelig et ganske subjektivt punkt, men jeg syntes lydbildet var litt ullent, spesielt med mer krevende musikk. Det var ikke den samme vidde og dybde som jeg har opplevd på dyrere hodetelefoner. Til forskjell fra de øvrige modellene fra Beats er bassen samtidig ikke så tung og dominerende, noe noen kanskje vil savne. Resultatet er et par hodetelefoner som nok verken henvender seg primært til audiofile eller bassglade lyttere, men i stedet er glimrende til folk flest. De egner seg godt til en tur med bussen eller toget, men bør nok overlate plassen til et bedre par hjemme i godstolen.

Alternativer

Da prisen er i det høyeste sjiktet, er det verdt å se på hva du ellers kan få for pengene. Er det viktig for deg at hodetelefonene er trådløse, og at du samtidig er interessert i aktiv støyreduksjon, kan du med fordel se på Bose QC35. De har den tunge bassen som Beats ellers er kjent for, men som mangler i Beats Solo3, og koster nesten det samme. Er det derimot lydkvaliteten som betyr mest, kan vi lett anbefale en modell som Beoplay H6, som imidlertid er kablet, men til gjengjeld spiller bedre enn både Bose og Beats. Valget er til slutt ditt eget.

Konklusjon

Beats Solo3 er ikke rimelige hodetelefoner, og det er derfor verdt å vurdere akkurat hva som teller mest når du skal velge et par trådløse hodetelefoner. Setter du stor pris på design og god lydkvalitet, er det kanskje ikke det beste valget. Til det er konstruksjonen litt for plastaktig, og lyden litt for ullen. Er man derimot tiltrukket av den ekstremt lange batteritiden, bør man helt klart gi dem en sjanse. Det er vanvittig imponerende hvor lenge de kan holde på strømmen, og det er hyggelig at man ikke trenger å være redd for at de går tomme når man er langt fra en stikkontakt. At de samtidig er lette å folde sammen og legge i lommen eller vesken, taler også for et kjøp.

picture1 picture2 picture3 picture4 picture5
<
>
(Foto: Produsenten)
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.
3,5mm minijack Bluetooth W1 brikke USB Avtakbar kabel med volumkontroll Passiv lydisolering Vekt: 215 gram Batteri: 40 timer Pris: 2.990 kr Web: beatsbydre.com
Pris: 2990,-

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Stranger Things 3. sesong – første trailer ute!

Den 4. juli vender Netflix tilbake til Hawkins og Stranger Things.

Apple AirPods får stemmestyring

AirPods får trådløs lading og hei Siri

test
Panasonic Lumix S 24-105mm F4 Macro OIS

Super allround-zoom

Panasonics første fullformat, standardzoom lever opp til ­forventningene.

Apple turbotrimmer iMac

De nye iMac-ene blir dobbelt så rask på krevende oppgaver.

Philips OLED934: Ny toppmodell avslørt

Her er de første bildene av den nye toppmodellen fra Philips, OLED934!

Nå skal du kjøpe iPad

Hvis du er blant dem som har hatt planer om å kjøpe nytt nettbrett, er tiden inne.

anmeldelse
Billions, sesong 4

Lunken finansakrobatikk

I 4. sesong av Billions begynner slitasjen og idétørken å bli vel fremtredende.

anmeldelse
Bohemian Rhapsody

Imponerende one man show!

Rami Malik stjeler hver eneste scene i en ganske så ordinær musikkbiografi.

Lyssterkt portrettobjektiv for Sony alpha

Stillegående, rask og nydelig boheh er blant egenskapene hos 85mm f1,4 fra Samyang.

test
Canon EOS RP

Røverkjøp fra Canon

Canon EOS RP er ikke uten kompromisser, men er aggressivt priset og meget tilfredsstillende å bruke.

Alt om Samsungs 2019 QLED TV-er

Samsungs kommende 2019-modeller får et markant løft i bildekvalitet, og denne gangen gjelder det ikke bare toppmodellene.

Samsung QE65Q900R

8K mot 4K TV: Teknisk knockout

Er Samsungs minste og billigste 8K-skjerm bedre enn en alminnelig god 4K TV? Vi tester!

gruppetest
5 trådløse støyreduserende hodetelefoner

Stille og fredelig på flyet

Støyreduserende hodetelefoner motvirker tretthet og skåner hørselen på lange flyturer.

Tidal gir studiolyd på iPhone

Tidal-brukere kan glede seg over at iPhone fått MQA-støtte, og dermed kommer nærmere lyden i opptaksstudioet.

anmeldelse
First Man

Enestående romfartshistorie!

Fascinerende historie om de heltmodige romfartspionerene.

anmeldelse
Bad Times at The El Royale

Mørkets hotell

Stilig konsept-film med A-lag av skuespillere, som ikke helt innfrir.

test
Acer Swift 5 SF515-51T-58UX

Acer på slankekur

Acer Swift 5 er den letteste ultrabærbare i sin kategori. Men derfor er den likevel ingen lettvekter!

test
Audiovector QR5

Den mest komplette ­høyttaleren

Audiovector QR5 leverer rytmene uten å nøle, gir musikken luft – og slår nesten beina under sine egne toppmodeller.

anmeldelse
Triple Frontier

Greed is good…

Tidligere amerikanske elitesoldater bestemmer seg for å rane søramerikansk narkobaron. Det går definitivt ikke helt etter planen.

test
ikko OH1

Biller i ørene

Kinesiske ikko debuterer med høye ambisjoner til hverdagspris.