annonse
annonse

Test: Beats Solo3

Gjennomsnittlig lyd med lang batteritid

Lyd & Bilde mener

W1-brikken er et kjempepluss, og alene årsaken til at du bør vurdere Beats Solo3. Batteritiden er i en klasse for seg.
Konstruksjonen føles billig, og lydkvaliteten er ikke helt god nok, prisen tatt i betraktning.

Markedet for trådløse hodetelefoner har begynt å eksplodere, ikke minst takket være Apples ”modige beslutning” om å droppe hodetelefonuttaket. Vi fores derfor konstant med en jevn strøm av nye og oppdaterte trådløse produkter. Beats Solo3 hører til den siste kategorien, og skiller seg ikke så mye fra sin forgjenger, Beats Solo2, som de ligner til forveksling. Under overflaten er det imidlertid skjedd saker og ting. Har du det riktige utstyret, vil du oppleve en markant forbedret batteritid, samt en lekende lett paringsprosess.

Best med iOS 10

Selv om Beats Solo3 benytter Bluetooth, og derfor kan brukes med alle telefoner, får du mest ut av dem med et Apple-produkt med iOS 10. Den primære forskjellen på denne og forrige modell er nemlig implementeringen av Apples trådløse W1-brikke, som man også finner i Apples spesielle AirPods. Takket være brikken får du en markant bedre batteritid, raskere lading samt en smart paringsprosess som er gjort så enkel at selv de mest teknikkredde kan følge med. Hold strømknappen inne et par sekunder, og det popper opp et bilde av hodetelefonene på iPhone-skjermen. Følg instruksjonene, og etter få sekunder er du oppe og går. Det er virkelig elegant laget.

Lang batteritid

Paringsprosessen er imidlertid en mindre sidegevinst, og den primære fordelen er den forlengede batteritiden. Ifølge Beats kan Solo3 kjøre opp til 40 timer før du trenger å lade igjen. Til sammenligning holder batteriene i Beats Solo2 kun 12 timer. Jeg klarte ikke selv på noe tidspunkt å gå tom for strøm, til tross for at jeg brukte dem flittig i litt over en uke. I praksis betyr det derfor at de fleste vil kunne nøye seg med å lade dem en gang i uken, uten å være redd for å gå tom for strøm. Skulle det likevel skje, har Beats lagt en minijack-kabel med i pakken. Den beslutningen kan man undres over når Beats nå eies av Apple, og markedsføres som det perfekte tilbehøret til den nye iPhone 7, hvor kabelen ikke lenger kan brukes. Vel, det var en mindre detalj. Heldigvis er det et ekstra pluss ved W1-brikken. Om du skulle gå tom, kan du tanke hele tre timers strøm på kun fem minutter. Det er ganske imponerende.

Dyr plast

Prisen for Beats Solo3 er i det høyere sjiktet. Det merker man imidlertid ikke når man står med dem i hånden, da den skinnende plasten skjærer litt i øynene. Putene av imitert lær kan ikke tas av, noe som også må betegnes som et lite minus. De har en tendens til å bli slitt, og det hadde vært hyggelig hvis de kunne skiftes ut. Til tross for de rimelige materialene og den litt vaklevorne konstruksjonen, virker Beats Solo3 likevel ganske solide. Spesielt muligheten til å klappe klokkene flate slik at de lett kan ligge i lommen, fungerer fint. Passformen er litt tettere enn jeg liker, noe som samtidig betyr at ørene har det med å bli litt varme og svette ved lang tids lytting.

3,5mm minijack Bluetooth W1 brikke USB Avtakbar kabel med volumkontroll Passiv lydisolering Vekt: 215 gram Batteri: 40 timer Pris: 2.990 kr Web: beatsbydre.com
Pris: 2990,-

Flere tester:

annonse