Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Sonus faber graver frem subwoofere

Skrevet av / 22.05.17 - 16:21
Sonus faber graver frem subwoofere

Sort lakk eller brun trefiner har som regel vært blant alternativene for den som har ønsket en subwoofer. For de fleste passer det helt fint, men for de som har Sonus faber-høyttalere blir det en dårlig match. Ikke fordi lyden ikke matcher, men designet og fargene ikke passer sammen med for eksempel Sonus faber Olympica, Cremona, eller Homage.

Men nå finnes det hjelp å få. Sonus faber har vekket til live Gravis-navnet som ble benyttet på den første subwooferen de laget i 1986.

Gravis U1 og U2, har et design som er tilpasset den nåværende katalogen av høyttalere, men passer også sammen med tidligere modeller.

De to subwooferne er kledd i sort kunstskinn, med topplater enten i valnøtt, sort pianolakk, wengè eller rød lakk, og er like bortsett fra størrelsen.

(Foto: Produsenten)

Gravis U2 er den største, med t0 32 cm basselementer hvor to svingspoler er drevet av 2 x 900 w, og fullt i stand til å nå ned til beinknusende 18 hz. Til sammenligning sliter selv store høyttalere med å rekke ned til 30 hz, så her får du nesten en hel oktav til i bassen.

Den bruker noe de selv kaller Gemini EMF hvor de to svingspolene på hvert element kan velges med en bryter på baksiden, som inverterer fasen og dermed få bedre kontroll over bassresponsen.

(Foto: Produsenten)

Delefrekvenser, fase og fire forprogrammerte equalizer-innstillinger, er bare noen av de mange innstillingsmulighetene.

Subwooferen er ikke trådløs, men det kommer en sender og mottaker tilpasset Gravis-serien. Som også består av den litt mindre U1, med én i stedet for to 32 cm basselementer, og to 600 w forsterkere.

Gravis U1 og U2 er ganske massive. Den minste måler 442 x 446 x 470 mm, den største hele 618 x 448 x 595 mm, og begge leveres med mikrofon for kalibrering, og fjernkontroll.

Subwooferne er i salg fra september 2017.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Billigere strømming fra Auralic

Ny og bedre forsterker fra Cambridge Audio

Goldmund effektforsterker: Bare ikke spør om prisen ...

En forsterker for drømmere

Vinyl setter ny rekord

Komplett anlegg i retrostil

Platespiller med plug and play

Nye råskinn fra sveitsiske Soulution

Da hi-fi var en livsstil

Noe helt eget for din platesamling

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Endelig en rimelig Roon-streamer!

Lyd & Bilde
Scroll to Top