annonse
annonse

Sonus faber graver frem subwoofere

Sort lakk eller brun trefiner har som regel vært blant alternativene for den som har ønsket en subwoofer. For de fleste passer det helt fint, men for de som har Sonus faber-høyttalere blir det en dårlig match. Ikke fordi lyden ikke matcher, men designet og fargene ikke passer sammen med for eksempel Sonus faber Olympica, Cremona, eller Homage.

Men nå finnes det hjelp å få. Sonus faber har vekket til live Gravis-navnet som ble benyttet på den første subwooferen de laget i 1986.

Gravis U1 og U2, har et design som er tilpasset den nåværende katalogen av høyttalere, men passer også sammen med tidligere modeller.

De to subwooferne er kledd i sort kunstskinn, med topplater enten i valnøtt, sort pianolakk, wengè eller rød lakk, og er like bortsett fra størrelsen.

(Foto: Produsenten)

Gravis U2 er den største, med t0 32 cm basselementer hvor to svingspoler er drevet av 2 x 900 w, og fullt i stand til å nå ned til beinknusende 18 hz. Til sammenligning sliter selv store høyttalere med å rekke ned til 30 hz, så her får du nesten en hel oktav til i bassen.

Den bruker noe de selv kaller Gemini EMF hvor de to svingspolene på hvert element kan velges med en bryter på baksiden, som inverterer fasen og dermed få bedre kontroll over bassresponsen.

(Foto: Produsenten)

Delefrekvenser, fase og fire forprogrammerte equalizer-innstillinger, er bare noen av de mange innstillingsmulighetene.

Subwooferen er ikke trådløs, men det kommer en sender og mottaker tilpasset Gravis-serien. Som også består av den litt mindre U1, med én i stedet for to 32 cm basselementer, og to 600 w forsterkere.

Gravis U1 og U2 er ganske massive. Den minste måler 442 x 446 x 470 mm, den største hele 618 x 448 x 595 mm, og begge leveres med mikrofon for kalibrering, og fjernkontroll.

Subwooferne er i salg fra september 2017.

Alltid oppdatert!

Full tilgang til Lyd & Bilde digitalt i en måned

0,-