Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Slutt for VPN-adgang til Netflix?

Liker du den amerikanske versjonen av Netflix bedre enn den norske? Snart kan den bli stengt for utenlandske brukere.

Skrevet av / 21.09.14 - 22:10
Slutt for VPN-adgang til Netflix?

Mange brukere skaffer seg adgang til den populære streaming-tjeneste Netflix via VPN (virtuelt privat nettverk, for å «lure» tjenesten til å tro at man har en amerikansk IP-adresse. Dette er et populært triks for å få tilgang til flere filmer og seriesesonger enn det Netflix viser lokalt. Men det kan det snart bli slutt på, om filmbransjen i Hollywood får det som de vil. Det skriver recordere.dk.

For et halvt år siden lukket streaming-tjenesten Hulu for forbindelser fra utlandet, og nå kan Netflix, som hittil ikke har sett på VPN-kundene som noe problem, bli tvunget til gå samme vei.

Netflix er i ferd med å gå gå globalt, og lanserer snart sin tjeneste i Australia. I den forbindelse krever bransjeorganisasjonen AHEDA (Australian Home Entertainment Distributors Association, som blant andre har Hollywood-studioer som Warner Bros., Sony Pictures og Universal på medlemslisten) at Netflix stenger australske brukeres ute fra den amerikanske versjonen av tjenesten. Ellers vil de ikke gi grønt lys for en lokal Netflix-tjeneste i Australia.

I tillegg fremgår det at flere filmselskaper (uavhengig av den australske lanseringen) er i ferd med å legge stort press på Netflix for å få dem til å blokkere adgangen for alle brukere av Netflix via VPN, som betaler med et internasjonalt kredittkort.

CNET skriver at en fjerdedel av alle australske streaming-brukere ser amerikansk Netflix via VPN.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

163 tommer, noen større?

Nå i butikk: TCL X955-serien

Sniktitt på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Våre OLED TV-er er de beste til film

Lanserer TV med 10 års garanti

Marimekko-mønster på The Frame

Her er Philips 2024 TV-modeller

Her er de beste (og villeste!) TV-ene vi fikk se i Las Vegas

Blendende og sylskarp!

Slik er Panasonics nye "Fire TV"

Møt neste generasjons MiniLED-teknologi fra Sony.

Er denne skjermen stor nok?

0
Scroll to Top