Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Ser du kameraet?

Ideen med et kamera montert på mobilen er ikke ny, men DxO mener de har en bedre løsning i DxO One.

Skrevet av / 19.06.15 - 08:19
Ser du kameraet?

Amerikanske DXO er best kjent for programvare for bilderedigering. Nå lanserer de sitt første kamera, DxO One. Det er et knøttlite kamera som plugges i Lightning-kontakten på en iPhone. Alle bildene tas med DxO-kameraet, men man bruker mobilen som skjerm og redigerer, lagrer og deler bildene fra den.

DxO ONE Connecting to iPhoneMed direktekobling til mobilen, i stedet for Wifi som Sonys QX-kameraer bruker, slipper man forsinkelser og treg overføring. DxO-kameraet oppfører seg i stedet som et skikkelig kompaktkamera. For eksempel Sony RX100III, som det faktisk konkurrerer med, tro det eller ei.

Kameraet bruker nemlig samme type 1-tommers, 20.2-megapiksler bildebrikke som RX100III, og har en 32mm vidvinkel med lysstyrke f1,8. Altså langt bedre enn noe kamera i en mobiltelefon.

DxO Side 45 Pedestal SD CardKameraet kan rotere 60 grader når det er montert på mobilen, og det kan styres fra en app. DxO har selv testet kameraet mot RX100 , og funnet ut at bildekvaliteten er fullt på høyden, eller litt bedre.

Man ta bildene i SuperRAW-format, som tar fire bilder i rask rekkefølge, og legger dataene sammen for å redusere bildestøy. Det har også opp til 1/8000s lukkertid, ISO-følsomhet opp til 51200, og du kan selv styre lukker og blender manuelt, om du vil.

DxO One blir tilgjengelig til 599 dollar, omtrent det samme som Sony QX100 koster, men her får man med DxO OpticsPro og DxO FilmPack programvare til Mac-en i tillegg.

DxO ONE iPhone Angle

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

DJI gir manuelle objektiver autofokus

Proffvideo på iPhone

Lyssterk og kompakt zoom

Først med 8K-video

Fleksibel monopod

Panasonic oppgraderer Lumix S5IIX

Fly drone med stikke og goggles

Lyssterk og lett 50mm

Superzoom som kan alt

Nye versjoner av en av våre favoritter

Verdens kuleste øyeblikkskamera?

Nikon Z9 får nye funksjoner

Lyd & Bilde
Scroll to Top