Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Innovativ high-end Rega platespiller

I den nye RP10 har Rega tatt den helt ut, med skjelettchassis, keramisk platetallerken og ny tonearm

Skrevet av / 02.01.14 - 16:16
Innovativ high-end Rega platespiller

Rega lager platespillere fra 2500 kr, men ingen av dem er like gjennomført som nye RP10 til 38.000 kr, med Apheta pickup – og 32.000 uten. Kanskje med unntak av RP8 som vi nylig testet

, men her har Rega tatt den helt ut.

Spilleren ligner på RP8 og har samme type todelte lettvektschassis. Hvor en skjelettformet innerdel er mekanisk frakoblet ytterdelen, som bare skal holde på støvlokket.

RP10 chassis

Den bruker Regas double bracing, med to perforerte stålbraketter som stiver av og demper chassiset i polyolefin. Som hviler på tre solide aluminiumsføtter. En 24 V motor driver en innertallerken av aluminium. Hastighet og pitch styres av en oppgradert Rega TT PSU strømforsyning, med en forbedret prosessor som holder strømtilførselen i en perfekt sinuskurve for maksimal stabilitet og minimalt avvik.

RP10 PSU

Den keramiske platetallerkenen er en videreutvikling av konstruksjonen som ble benyttet på Rega P9, og har diamantslipt overflatestruktur for best mulig kontakt med LP-er.
RP10 tallerken

Spilleren har også fått en helt ny tonearm. RB2000. Som bruker nøye utvalgte presisjonslagre hvor det håndpolerte armrøret som nesten ikke har skjøter, er designet med optimal fordeling av masse, bedre stivhet og redusert friksjon.

RP10 armbase

Rega mener at den frakoblede innerdelens fordeler er færre resonanser og lavfrekvente vibrasjoner. Den lave massen i kombinasjon med stor stivhet, gjør spilleren mindre følsom for akustiske vibrasjoner, om med støvlokket montert på et eget ytterchassis, har ikke støvlokkets egenskaper noen negativ effekt på lydkvaliteten.

RP10 pickup

I vår test av den rimeligere RP8 fant vi ut at ideen fungerte utmerket i praksis, så det skal bli interessant å se hvor mye bedre lyden fra RP10 kan bli.

Følg derfor med for et nært forestående test.

RP10 side

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Endelig en rimelig Roon-streamer!

En DAC i samuraienes fotspor?

Denne lille boksen kan gjøre dine gamle B&O-høyttalere "trådløse"

Den ultimate forsterkeren

High-end forforsterker med moderne strømming

McIntosh oppdaterer forforsterkeren

Kompakt hi-fi i stilren design

Lenco frir til vinylelskere

Platespiller for sjeiker og baroner

Astell&Kern: Musikkspiller i gull!

1500 gjester gledet seg over hi-fi i København

0
Scroll to Top