Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Libratone tilpasser seg bylivet

Hodetelefoner og ørepropper med variabel støyreduksjon under navnet Q Adapt.

Skrevet av / 06.09.16 - 19:08
Libratone tilpasser seg bylivet
Produktchef Uffe Kjems Hansen fra Libratone forklarer om deres flertrins-støjkorrektion. Foto: John Alex Hvidlykke, Lyd & Billede.
Produktsjef Uffe Kjems Hansen fra Libratone forklarer deres flertrinns-støykorreksjon. Foto: John Alex Hvidlykke, Lyd & Bilde.

Libratone, som vi vanligvis erkjenner som en høyttalerprodusen, har på IFA 2016 vist at de gjerne vil være med alle steder der det lyttes til musikk. Nå er det helt personlig og tett på. Det vil si hodetelefoner.

Hodetelefonmarkedet er nok stedet, hvor konkurransen er hardest, og antall konkurrenter er størst. Men Libratone har et nytt triks på lager, nemlig variabel, aktiv støyreduksjon.

Den nye serien av hodetelefoner har fått navnet Q Adapt, og består foreløpig av to modeller, en trådløs on-ear-hodetelefon og en in-ear med Lightning-kabel til iOS-enheter.

Aktiv støyreduksjon er godt når man er i støysomme omgivelser, som på et fly eller i bytrafikk. Men selv den beste støyreduksjon setter sitt spor på lyden. Dersom Libratone har klart å knekke koden, må vi nok teste først, men strategien er hvert fall ny.

De kaller systemet CityMix, og man kan ha på hodetelefonene og velge mellom fire grader av støyreduksjon: Fra helt åpen til full. Ideen er at man kan sette støyreduksjonen til høyeste nivå, for å lukke all støy i det åpne kontormiljøet, og omvendt velge de to lavere nivåene, når man går rundt i byen og gjerne vil litt av lyden fra omgivelsene.

Q Adapt On-Ear
On-ear modellen er som sagt trådløs og kan brukes med alle salgs Bluetooth-enheter. Touch-panelet, hvor man styrer støyreduksjon, avspilling, samtaler og lydstyrke, er maken til det man finner på Libratones høyttalere.

Q Adapt On-Ear hodetelefonene fås i tre farger: Elegant Nude, Cloudy White og Stormy Black. De kan kjøpes fra nettet fra september og butikkene fra oktober. Prisen er 2.399 kroner.

In-ear-modellen har Lightning-stik til Apple-enheder. Foto: Libratone
In-ear-modellen har Lightning-inngang til Apple-enheter. Foto: Libratone

Q Adapt In-Ear
In-ear-modellen er som en av få utstyrt med Lightning-inngang til iPhone/iPad. Dermed er det godt rustet til fremtiden, hvis Apple, som ryktene sier, introduserer en ny telefon uten analog lydutgang i Los Angeles i morgen.

Ved å bruke Lightning-utgangen blir det mulig å sende en klar, digital lyd og samtidig unngå å ha en batteriboks hengende på kabelen.

Q Adapt In-Ear hodetelefoner fås i fire farger: Elegant Nude, Cloudy White, Stormy Black og Rose Pink. Det følger med ørepropper i tre forskjellige størrelser. De kan kjøpes på nett fra september eller i butikkene fra oktober. Prisen er 1.799 kroner.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Marshall rocker videre

Latterlig billig fra HiFiMAN

B&O Atelier Edition i nordlysfarger

Toppliste: Ørepropper og hodetelefoner til påskeferien

Forbedre hørselen med AirPods Pro

Lykke til med å få kjøpt disse

De beste øreproppene får en etterfølger

Skullcandy: GROM lyd til små barneører

Enda bedre Accentum fra Sennheiser

Forsterkere fra HiFiMAN

Beyerdynamic feirer 100 år med spesialutgave

Bruker solen som krafstasjon

Lyd & Bilde
Scroll to Top