annonse
annonse

Trådløse hodetelefoner varmer vinterører

Her er 13 av våre beste anbefalinger blant trådløse hodetelefoner - med og uten støyreduksjon.

annonse

Når været er som kaldest, er det godt med musikk som varmer. Og hva er da bedre enn et par skikkelige hodetelefoner? De skal selvsagt være trådløse, for hvem gidder vel en kabel som henger og slenger, stiv og kald?

Gråbeins Gadget-guide: Trådløse hodetelefoner med støydemping

Bluetooth komprimerer riktignok lydsignalet og kan gi noe redusert lydkvalitet i forhold til kabel, men samtidig slipper man at lyden fra kabelen som gnisser mot klærne, forplanter seg inn i ørekoppene.

Test: Chord Hugo 2 – Ekstraordinær forsterker til hodetelefonene

Går vi mer teknisk til verks, blir signalveien kortere når man flytter prosesseringen og konverteringen av lyden til selve hodetelefonen. Og har du en mobiltelefon med en dårlig hodetelefonutgang, vil det fort bli noe ganske annet med et par skikkelige Bluetooth-hodetelefoner.

Test: Fire lydplanker med trådløse bakhøyttalere

Med andre ord trenger ikke bekvemmelighet nødvendigvis gå på bekostning av lydkvalitet.

På eller over øret? Med eller uten støyreduksjon?

Ok, så du har bestemt deg for trådløse hodetelefoner. Men hva slags passform? Skal de ligge utenpå øret (on-ear), eller gå rundt og kapsle det inn helt (over-ear)? Og skal de ha aktiv støyreduksjon?

Fordelen med klokker som legger seg utenpå øret er at de er mindre og lettere å ta med seg rundt. De lar også i større grad ørene puste. Ulempen er at de ikke har plass til et like stort høyttalerelement og dermed ofte har redusert dynamikk og mindre energi i bassområdet, i forhold til større klokker som går hele veien rundt øret. De kan også klemme mer på ørebrusken, som blir mer slitsomt over tid.

Motsatt har store klokker fordelen av å ligge mer behagelig på kraniet, og de har større elementer som ofte gir større og bedre lyd. Ulempen er at de kan føles klammere over tid, og de tar større plass.

Test: Fire smartklokker til trening

Så har vi de med aktiv støydemping. Disse er veldig praktiske når man ofte befinner seg i støyende omgivelser. Reiser du for eksempel mye med fly eller tog, så vil vi klart anbefale et slikt par. Jobber du i åpent kontorlandskap og vil stenge omverdenen ute, kan det også være praktisk. Du kan også bli fristet til å bruke slike når du går ute blant tung trafikk for å stenge den ute – men det kan også være farlig. I så fall anbefaler vi hodetelefoner hvor du kan variere graden av støyreduksjon.

Hodetelefoner med aktiv støydemping kan låte meget bra, og gi mye bedre musikkopplevelser enn de uten, dersom du er i støyende omgivelser. Men til vanlig bruk gir de ikke like god lyd for pengene, så det gjelder å være klar over dine behov før du kjøper.

Her presenterer vi noen av de beste trådløse hodetelefonene vi vet om i ulike prisklasser.

 

Under 1.000 kr

Urbanears Plattan 2 BT

Overraskende prisgunstige

Urbanears Plattan 2 BT (on-ear)

Urbanears gjør én ting, og de gjør den bra. Nemlig å produsere hodetelefoner som ser meget bra ut, og som låter bedre enn de koster. Med sitt andre forsøk innenfor trådløse hodetelefoner har de lært av tidligere feil. Plattan 2 Bluetooth er mer praktiske å bruke, føles behagelig på hodet, har fantastisk batteritid og de finesser man trenger. Dessuten fungerer de bra med de fleste typer musikk. Det er faktisk vanskelig å finne noe som låter like bra til prisen.

Les hele testen av Urbanears Plattan 2 BT

Pris: 990 kr

Web: urbanears.com

Karakter: 6

 

 

Urbanista Seattle Wireless

Lekre og vellydende

Urbanista Seattle Wireless (on-ear)

Om man avviser Urbanista som ytterligere et kult hodetelefonmerke uten substans, tar man feil. Designen er enkel og de drar ikke på noen måte øynene til seg. Materialvalget er nøye uttenkt, og konstruksjonen er enkel, men velfungerende. Den eneste lille anmerkningen, er at touch-kontrollene ikke alltid reagerer som tenkt. Men det tilgir man lett når man lytter til dem.

Det er helt enkelt de eneste rimelige trådløse hodetelefonene vi har hørt som låter virkelig bra.

Les hele testen av Urbanista Seattle Wireless

Pris: 995 kr

Web: urbanista.com

Karakter: 6

 

1.000 – 3.000 kr 

Pioneer SE-MS7BT

 

Når detaljene er viktigst

Pioneer SE-MS7BT (over-ear) 

Pioneer SE-MS7BT har en svært deilig passform, en av de beste i klassen. De kapsler inn øret perfekt, og føles aldri ubekvemme. Lyden er meget bra, her får du mengder med detaljer, og sammenlignet med hodetelefoner som har aktiv støyredusering, er dynamikken noe helt annet hos Pioneer. Så om du ikke tror du trenger støyredusering, kan du trygt satse på disse.

Ulempen er en vel ivrig diskant fra tid til annen, og at batteritiden kunne ha vært bedre. 

Les hele testen av Pioneer SE-MS7BT

Pris: 1.390 kr

Web: pioneer-audiovisual.eu

Karakter: 5

 

Kygo A9/600

 

Stole the show

Kygo A9/600 (over-ear)

Om du er blant de som blir skeptisk over «livsstilsprodukter» signert en kjendis, så kan vi fortelle deg at Kygo A9 er en hodetelefon verdt å låne ørene til. Den både ser bra ut og låter til dels fortreffelig. Den har en kontant levering av rytmer som andre vil misunne den, mens den også følger opp med god tonalitet på ulike instrumenter. Den mangler bare det siste lille av luft helt i toppen, men det kan man til stor grad bøte på med EQ-funksjonen i appen.

Legg til at Bluetooth-tilkoblingen er blant de mest stabile vi har testet, med glimrende rekkevidde, og det er få grunner til ikke å vurdere Kygo A9.

Les hele testen av Kygo A9/600

Pris: 1.999 kr

Web: kygolife.com

Karakter: 5

 

Sony WH-H800

 

Stor lyd til mindre prislapp

Sony WH-H800 (on-ear)

WH-H800, eller H.ear on 2 Mini Wireless, som den også kalles, sitter meget behagelig på hodet, om enn litt løst. Og appen er så selvmotsigende at man bare kan se bort fra den.

Vi merker oss en klarhet i lyden vi ikke forbinder med Bluetooth. Høyttalerelementene mer enn lever opp til forventningene, og leverer stor og lekker lyd. Sony lykkes både med å formidle detaljer i diskanten og å ha en ettertrykkelig bass.

Les hele testen av Sony WH-H800

Pris: 1.990 kr

Web: sony.no

Karakter: 6

 

KEF Space One Wireless

Luksuriøse og musikkglade

KEF Porsche Design Space One Wireless (over-ear, aktiv støydemping)

KEF gjør det meste riktig med sine første trådløse støyreduserende hodetelefoner. Formgivningen er raffinert, og byggekvaliteten utsøkt. De sitter deilig på hodet selv ved lengre reiser, og håndteringen er enkel. Man kan lytte med eller uten støyredusering, og koble på ledning om det sjenerøse batteriet tar slutt. Musikken gjengis fenomenalt nøytralt og naturlig, men likevel med en fast bass.

Støyreduseringen er bra, og påvirker ikke lydkvaliteten altfor mye. Space One Wireless er definitivt blant de beste hodetelefonene for frekvente reisende.

Les hele testen av KEF Porsche Design Space One Wireless

Pris: 2.490 kr

Web: neby.no

Karakter: 5

 

Sennheiser PXC 550 Wireless

 

Støyfri fløyelslyd

Sennheiser PXC 550 Wireless (over-ear, aktiv støydemping)

Sennheiser har med PXC 550 laget en flott hodetelefon med meget behagelig passform, med fin og luftig lyd og god støyreduksjon. Denne vil dekke hele ditt behov, uansett musikkstil.

Vær klar over at maksimalt lydnivå kan være litt lavt på enkelte typer musikk, for eksempel klassisk. Det løses i så fall med å bruke kabel.

Les hele testen av Sennheiser PXC 550 Wireless

Pris: 2.995 kr

Web: sennheiser.com

Karakter: 5

 

3.000 – 4.000 kr

 

Audio-Technica ATH-DSR7BT

Snarveien til ren lyd

Audio-Technica ATH-DSR7BT (over-ear)

Audio Technica ATHDSR7BT gjør Bluetooth-hodetelefonenes rykte som en praktisk, men mindre hi-fi-egnet teknologi til skamme. Det er full åpning hele veien, i en grad som man sjelden finner til denne prisen. Og når man så i tillegg får en trådløs forbindelse og en digital forsterker med på kjøpet, er det intet mindre enn imponerende.

Skal man kritisere noe, har vi opplevd bedre bærekomforten, luksusfølelsen er begrenset, og betjeningen er mer smart enn egentlig gjennomtenkt. Det er imidlertid alt sammen for småting å regne, når lydkvaliteten tas med i betraktning.

Les hele testen av Audio-Technica ATH-DSR7BT

Pris: 3.490 kr

Web: bergsala.no

Karakter: 6

 

Sony WH-1000XM2

 

Perfeksjonert støydemping

Sony WH-1000XM2 (over-ear, aktiv støyreduksjon)

Sony har med WH-1000XM2 gitt oss markedets beste støyreduksjon, og fikset noen problemer som forgjengeren hadde, hvor fotskritt forplantet seg inn i ørene.

Kombinert med noe av den beste lyden vi har hørt fra støydempende hodetelefoner, i tillegg til høy komfort og dessuten markedets beste batteritid, så er det bare å ta av seg hatten og utrope Sony til kongen på den støyfrie haugen!

Les hele testen av Sony WH-1000XM2

Pris: 3.690 kr

Web: sony.no

Karakter: 6

 

Bose QuietComfort 35 II

 

Fortsatt blant de beste

Bose QuietComfort 35 II (over-ear, aktiv støyreduksjon)

Bose QC35 II har fått et par nye funksjoner. For det første kan nå støyreduksjonen reduseres eller slås av helt. Forgjengeren er alltid på maks, hvis man ikke bruker kabel.

Siste versjon har også fått stemmestyring som støtter både Apple og Android enheter. Sistnevnte bare på engelsk inntil videre, men vi prøvde litt med Apple Siri, og det funker like fint som å snakke direkte inn i en iPhone.

Sett bort fra de to funksjonene er QC 35 II identisk med sin forgjenger.

Les hele testen av Bose QuietComfort 35 II

Pris: 3.690 kr

Web: bose.no

Karakter: 5

 

Bowers & Wilkins PX

 

Britisk kongsemne

Bowers & Wilkins PX (over-ear, aktiv støyreduksjon)

B&W har ventet lenge med å komme på banen med en støyreduserende hodetelefon. Til gjengjeld ser det ut til at de har utnyttet ventetiden godt.

B&W PX er en vellykket luksus-hodetelefon med aktiv støyreduksjon. Takket være noen velfungerende innstillingsmuligheter i appen, kan man tilpasse støyreduksjonen fra en lett og musikkvennlig kontorinnstilling og hele veien opp til ekstrem støydemping på flyreisen. B&W tar dermed opp kampen opp på lik linje med de lignende alternativene fra Bose, Sony og B&O.

Les hele testen av B&W PX

Pris: 3.698 kr

Web: hifiklubben.no

Karakter: 5

 

B&O Beoplay H9

 

Over 4000 kr

Trådløs luksuslyd

Bang & Olufsen Beoplay H9 (over-ear, aktiv støydemping)

Beoplay H9 er ikke kongen av støyredusering. Til gjengjeld er hodetelefonene meget velspillende, og det er grunnen til at de fortsatt får vår varmeste anbefaling. Beoplay H9 spiller fantastisk, er behagelige å ha på over lengre tid, og kan fortsatt fjerne tilstrekkelig mye støy til at du kan lytte i fred når du er på farten. De er laget av lekre og luksuriøse materialer, som betyr at de kan holde i mange år. Prisen er høy, men kvalitet koster.

Les hele testen av Bang & Olufsen Beoplay H9

Pris: 4.490 kr

Web: bang-olufsen.com

Karakter: 6

 

Master & Dynamic MW60

 

På grensen til galskap 

Master & Dynamic MW60 (over-ear)

Master & Dynamic MW60 er et ekstremt par trådløse hodetelefoner. For den høye prislappen får du eksklusive materialer, og en lydkvalitet som knuser alt annet vi hittil har hørt fra trådløse klokker.

Hele toneregisteret låter gjennomført bra på alt, og klassisk musikk låter bedre enn med noen andre trådløse jeg har hørt så langt.

Man har valgt å helle klangbalansen en anelse mot det varme. Man kunne fått enda mer dynamikk ut av trommene, samtidig gjør det at hodetelefonene tilgir en litt skarp musikkinnspilling, og det er mer behagelig å lytte lenge i strekk. De kan bli litt klamme, ta i så fall noen pauser innimellom.

Les hele testen av Master & Dynamic MW60

Pris: 5.999 kr

Web: rlvnt.se

Karakter: 5

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
test
Audeze Mobius

Ut av hodet opplevelse

Audezes luksus-headset gjør om på grunnreglene for hodetelefoner. Og så låter de godt!

gruppetest
6 trådløse hodetelefoner

Trådløs lyd ­ på alvor

Hodetelefoner for deg som tar lydkvaliteten seriøst, men ikke vil bli helt ruinert av kuppet.

Hodetelefoner for battle-spill

Logitech har utviklet helt ny lydteknikk spesielt for battle-spill.

Philips vil bli et lydmerke igjen

Philips lyddivisjon har fått nytt mannskap og eies nå av TP Vision. Det betyr nye lydprodukter.

test
RHA CL2

Skuffende verdensnyhet

Verdens første trådløse, planmagnetiske ørepropper kunne vært fantastiske, men har en viktig irriterende feil.

Fri fra alle bånd

Slutt på sammenfiltrede ledninger. Truly Wireless er løsningen!

CES 2019: JBL satser trådløst

Trådløse høyttalere, trådløse hodetelefoner og helt trådløse hodetelefoner.

CES: Støydempende toppmodell fra Audio-Technica

ATH-ANC900BT er en ny toppmodell fra Audio-Technica. Vi loves bedre lyd og justerbar støydemping.

test
Sennheiser HD 820

Meningsløst fra Sennheiser

Et samlet pressekorps hyller flaggskipet HD 820. Her får du lese hvorfor de tar feil.

test
Audeze LCD-2 Classic

Åpne hodetelefoner med deilig varme

Audeze LCD-2 Classic gir samtidig mye av moroa vi kjenner fra lukkede hodetelefoner.

annonse
test
Audio-Technica ATH-M50xBT

Favoritten har blitt trådløs

Audio-Technicas rimelige M50 har satt en slags bransjestandard i sin prisklasse. Nå er den endelig trådløs. Men er det en fordel?

gruppetest
5 trådløse treningspropper

Musikk i øre­gangen og svette på pannen

Enda et år og enda et nyttårsforsett som skal innfris. Alt blir lettere med musikk i ørene.

Disse har du neppe sett før

Gjett hvor Kennerton Audio Equipment kommer fra.

test
Master & Dynamic MW07

Luksuspropper uten kabel

Master & Dynamic henvender seg mot de kompromissløse, MW07 har nemlig høyttalerelementer av beryllium.

test
Denon AH-D9200

Denon legger listen høyere

Den nye high-end-modellen spiller med en selvfølgelighet og åpenhet som er pengene verdt for musikkelskere.

gruppetest
9 gaming-hodetelefoner

Ørene i maskinen

Skal det ligge et par gaming-hodetelefoner under juletreet i år? Vi har gjort det harde arbeidet for deg, og funnet frem til hva som er hot, og hva som er not.

test
Skullcandy Venue

Støyredusering på budsjett

Man skal ikke skue hunden på hårene, og Venue har forbausende mye å by på.

test
Sennheiser IE 800 S

Fantastiske på nesten alle måter

Når man kjøper et par ørepropper til 9.000 kroner ønsker man perfeksjon. Sennheiser IE 800 S er ikke langt unna, men vi savner noe vesentlig.

test
Focal Clear

Mesterlig klarhet

Focal Clear er kanskje den mest vellykkede hodetelefonmodellen til den franske produsenten.

Ørepropper med 14 timers batteritid

Det er Jaybird som står bak sportsproppene Tarah Pro, som de selv hevder har bransjeledende batteritid.

Audio-Technica kutter kablene

De klassiske M50-hodetelefonene kommer i trådløs utgave.

test
B&O Beoplay E6

En tiltrengt oppgradering

Det feiler ikke lyd og passform noe, men de kunne godt spilt litt lenger.

test
Kygo E4/1000

Rytmer til treningen

Er det én ting Kygo E4/1000 kan, så er det bass. Perfekt når man bruker musikk til trening.

annonse
test
Bose noise-masking sleepbuds

Øreproppene som bysser deg i søvn

Sleepbuds spiller ikke musikk. I stedet gir de søvndyssende lyder som skal hjelpe på nattesøvnen.

test
Kygo E7/900

Perfekt til trening

De helt trådløse Kygo E7/900 har tøff bass, og en ekstrem rekkevidde.

Lukkede high-end hodetelefoner fra Focal

Focal Elegia er en lukket hodetelefon basert på de åpne modellene Elear, Clear og Utopia.

Trådløse og sprutsikre ørepropper

RHA TrueConnect True Wireless, er ekte trådløse propper, som tåler aktive brukere.

Snuoperasjon i Hi-Fi Klubben

Hi-Fi Klubben vil gjøre om alle sine butikker i Europa til demorom. Slik at handelen skal foregå over nett.

Headsett-høydepunkter fra IFA

Støyredusering, helt trådløst og sports-ørepropper var trendene blant headsett-utviklerne.

Disse kan du bade med

Vanntette hodetelefoner er ikke vanlig, men Sonys nye ørepropper kan du svømme med.

Helt trådløse propper fra Sennheiser

Momentum True Wireless slipper inn lyden av omgivelsene når du trenger det, så du kan ha dem i øret hele tiden.

test
Sony WH-1000XM3

Stille som graven

Flytt deg, Bose. Sony WH-1000XM3 er verdens beste støydempende hodetelefoner.

test
Sony Xperia Ear Duo

En merkelig design

Hvis du synes man ser dum ut med Airpods, må du prøve disse!

Verdens første planmagnetiske trådløse

Øreproppmodellen RHA CL2 Planar er verdens første trådløse hodetelefoner med planmagnetisk prinsipp.

test
Panasonic HD605NE

Utfordrer referansene

Panasonic er på banen med sin nyeste støykansellerende hodetelefon. Og den byr på flere positive overraskelser.

test
Monster iSport Freedom v2

Et svett monster

Glimrende lyd og lang batteritid pakket inn i limegrønn svett plast.

test
Beyerdynamic Amiron Wireless

Verdens beste trådløse?

Når Beyerdynamic lager trådløse hodetelefoner, så tuller de ikke. Amiron Wireless er den dyreste – og beste – vi har testet.

test
Skullcandy Crusher Wireless

All about that bass

Til tross for fine takter brekker Skullcandy nakken på elendig ekstra-bassfunksjon.

test
Denon AH-D1200

Diskré og avslappet

Denons hodetelefon er skapt til avslappende lytting, vekk fra stress og mas.

Nuraphone får aktiv støydemping

En gratis fastvareoppdatering gjør de spesielle nuraphone-hodetelefonene enda bedre.

Bærbar musikk for gullører

Med den planmagnetiske hodetelefonen Hifiman Ananda loves vi den aller beste lyden, også fra mobilen.