Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Digital Audiovector blir trådløs

Høyttalerne på bildet ser tilkoblet ut, men det er ikke høyttalerkabler, men signalkabel fra Audiovectiors trådløse mottaker.

Skrevet av / 09.05.13 - 18:24
Digital Audiovector blir trådløs

Strømming er det hotteste begrepet i bransjen. Det gjør det mulig å spille musikk rett fra mobilen, uten å måtte koble til kabler. Praktisk er det også, fordi det er så enkelt for alle å styre musikken fra mobilskjermen.

Da kan du sitte i ro og mak, som jeg gjorde, å veksle mellom spillelistene på en iPad, og musikken på min egen iPhone. Valget av musikk og volumet, styrte jeg fra skjermen.

Høyttalerne som gjorde det mulig, var Audiovectors trådløs versjon av Si3 Avantgarde Arreté. Toppmoellen i serien ser ut som den alltid har gjort, men innvendig er alt nytt. Det vil si, det fenomenale diskantelementet – Air Transformeren som er et bånddiskantelement, er den samme som før. De andre to elementene har fått nye 4 ohm spoler, der det før var 8 ohm, fordi høyttalerne er nemlig aktive.

Audiovector amp

Hver høyttaler har nemlig en 3 x 60 w digital forsterker der delefilteren normalt sitter. Modulen, som kan kjøpes og monteres i eksisterende Audiovector-modeller for cirka 3000 Euro (men da følger det også med 4 ohms elementer som erstatter dine gamle), driver høyttaleren fra en trådløs modul som kobles til de gamle høyttalerterminalene på baksiden av høyttaleren.

Dermed er høyttaleren i praksis, om ikke teknisk, som en trådløs høyttaler å regne.

Audiovectors trådløse BT-mottaker.
Audiovectors trådløse BT-mottaker.

Som man kan se av baksiden på Bluetooth-modulen, er det et sett terminaler for signal og strøm til høyttaleren, mens de andre tilkoblingene er for lydkilder man ellers ville måtte ha en separat forforsterker til, for å få benyttet sammen med Audiovector-oppsettet.

Siden høyttalerne bruker en aktiv digital forsterker, er det også en DSP inkludert. Denne digitale prosessoren gjør det mulig å skreddersky med 100 prosent presisjon, delefrekvenser, fasevinkler, frekvensrespons og så videre. Dermed kan i prinsippet høyttaleren tunes til en hver smak.

Audiovector module

På baksiden av forsterkermodulen, som Peter Stenberg holder her, velger man om høyttaleren står til høyre eller venstre, og bass- og diskanttuning i ±1 trinn.

Siden jeg kjenner den passive versjonen, ble jeg ikke overrasket over stramheten, den skalpellaktige presisjonen, men bassen ble jeg en smule forblløffet over. Den var ultrakontrollert, gikk dypere enn jeg kan huske at den gjorde og hadde en dynamikk som var noe av de kjappeste jeg har hørt. Hvert fall fra så relativt kompakte høyttalere.

Drøye 10.000 Euro, eller i overkant av 80.000 kr paret, skal høyttalerne koste i denne versjonen. Den passive vil fremdeles være i salg, og så kan man altså kjøpe modulene med nye elementer, til de aller fleste eksisterende Audiovector.-høyttalerne.

Den lille bokhyllemodellen, K1 (Signature et al), kommer også i en tilsvarende trådløs versjon til høsten, priset til 12.000 kroner paret.

Følg med for test i høst.

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Goldmund effektforsterker: Bare ikke spør om prisen ...

En forsterker for drømmere

Vinyl setter ny rekord

Komplett anlegg i retrostil

Platespiller med plug and play

Nye råskinn fra sveitsiske Soulution

Da hi-fi var en livsstil

Noe helt eget for din platesamling

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Endelig en rimelig Roon-streamer!

En DAC i samuraienes fotspor?

Denne lille boksen kan gjøre dine gamle B&O-høyttalere "trådløse"

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top