Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Aktiv og trådløs Audiovector

Danske Audiovector har lisensiert svenske Opalums forsterkerteknologi, og lanserer snart en aktiv og trådløs høyttaler.

Skrevet av / 05.04.13 - 08:00
Aktiv og trådløs Audiovector

Modellen det er snakk om, er den kritikerroste Si3 Avantgarde, som vi har testet i Arreté-versjon. Den testen leser du her. Høyttaleren er utviklet med Ole Klifoths 34 års erfaring som høyttalerkonstruktør, som bakgrunn, og kombinert med Opalums Pulse og Actiline-teknologi, får man en aktiv høyttaler. Hvor forsterkeren er integrert i høyttaleren.

Det er blitt mulig fordi forsterkertrinnet fra Opalum arbeider digitalt, og da kan man lage forsterkermodulen langt mer kompakt, blant annet fordi det ikke stilles like store krav til kjøling.

Opalum

Ole Klifoth sier til L&B at forsterkermodulen leverer 3 x 70 w til hver høyttaler, og styres av en DSP (digital lydprosessor), hvor konstruktøren kan optimalisere cross-over time alignment, faselineære Besselfiltre og equaliseringen i høyttaleren, for best mulig integrasjon mellom høyttalerelementer, forsterker, og det innkomne lydsignal.

Høyttaleren har både analoge og digitale (optisk og koaksial) lydinnganger, og kan kobles til en iPhone som eneste lydkilde, om man vil. Men den har også trådløs mottak av lyd, og man kan strømme musikk til høyttaleren fra en hvilken som helst smartmobil, nettbrett eller laptop. Prosessoren arbeider med 24-bit/96 kHz oppløsning og frekvens, som betyr at man kan bruke høyoppløste lydformater sammen med høyttaleren, uten tap av kvalitet.

Den aktive Si 3 Avantgarde Arreté, vil koste omlag 80.000 kr paret, men da skal man huske på at man har forsterker, DAC og trådløs mottak i kombinasjon med et par utmerkede høyttalere.

Audiovector skal også lansere en digital aktiv utgave av de små Ki 1 Super, som vil koste omlag 12.000 kr paret.

Audiovector K, Ki, S og Si, In-wall og On-wall høyttalerne, skal alle kunne leveres med Opalums digitale forsterkermodul i fremtiden.

 

Audiovector

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Goldmund effektforsterker: Bare ikke spør om prisen ...

En forsterker for drømmere

Vinyl setter ny rekord

Komplett anlegg i retrostil

Platespiller med plug and play

Nye råskinn fra sveitsiske Soulution

Da hi-fi var en livsstil

Noe helt eget for din platesamling

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Endelig en rimelig Roon-streamer!

En DAC i samuraienes fotspor?

Denne lille boksen kan gjøre dine gamle B&O-høyttalere "trådløse"

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top