Nyhet

Ny NRK-app til Samsung TV

En ny, ansiktsløftet utgave av NRK TV-appen er nå tilgjengelig til Samsungs smart TV-er.

Har du en Samsung smart-TV (2019 eller nyere) kan du nå laste ned den nye NRK TV-appen: Den er nå ute av beta-testing, og ligger tilgjengelig som offisiell versjon. Den nye NRK-appen er tilgjengelig på Samsung smart TV-er fra 2019 eller nyere, og vil gradvis ta over for den gamle NRK-appen som vi kjenner fra før.

<
>
Appen som tidligere het «NRK TV Beta», heter nå bare NRK TV og kan lastes ned fra Samsung sin appbutikk. (Foto: Audun Hage)

Ny NRK TV-app: Dette er nytt

Den nye NRK-appen har mye til felles med appen som allerede finnes tilgjengelig på Apple TV og Android-TVer. Den har blant annet fått en bedre tilrettelagt brukerflate med snarveier til populært innhold.

Det har blitt lettere å søke og spole seg frem og tilbake i de ulike programmene. Små bilder viser da hvor i videoen du befinner deg mens du spoler – akkurat som på Netflix og andre populære strømmetjenester.

Man kan også hoppe over introer og rulletekster mellom episodene i en serie. Hvis du logger deg inn med egen brukerprofil, vil du nemlig enkelt kunne finne igjen favorittene dine under «Mitt innhold» på forsiden, og fortsette å se igjen på ulike enheter.

<
>

Bildekvaliteten stort sett lik

Den nye appen innebærer også en liten forbedring i bildekvalitet: Det er fortsatt 720p/50 på direktesendingene. On demand/arkivinnhold vil derimot være i tilgjengelig i høyere kvalitet enn før (1080p mot maks 720p i den gamle appen) Oppstartskvaliteten, altså kvaliteten man får i det man starter en strøm, er også forbedret i følge NRK. Derimot er det ikke snakk om noen økning til 4K-oppløsning eller HDR (High Dynamic Range), slik en del andre strømmetjenester tilbyr. Kanskje vi kan glede oss til direktesendt sport i 4K fra NRK en gang i fremtiden?

Tilgjengelig nå

Den nye NRK TV-appen er kompatibel med Samsung smart-TVer fra 2019 og oppover (Q60R, Q60T, Q60A osv). Det er ingen tvil om at brukervennligheten har fått et klart løft! Eldre Samsung-modeller (2016-2018) vil fortsatt bruke den gamle versjonen.

Les også Rykte: Samsung planlegger "storslipp" av OLED-TV i 2022 Ryktene vil ha det til at Samsung lanserer nye OLED-TVer neste år. Og dersom vi skal tro kildene, kan enkelte modeller få OLED-panel fra LG!

 

Les videre
Exit mobile version