Nyhet

CES 2024: Hisense 110″ UX MiniLED-TV og 8K Laser TV

Hisense 110UX var blant de skarpeste TV-ene vi fikk se på CES 2024.

Hisense 110UX @ CES 2024. (Foto: Audun Hage)

Hisense er et TV-merke som har steget i popularitet de siste årene. Den kinesiske produsenten kniver med landsmannen TCL om den globale andreplassen blant TV-produsentene(førsteplassen innehas fortsatt av sørkoreanske Samsung).

Sortimentet for 2024 domineres av store LCD-skjermer med Mini LED-teknologi, i et bredt utvalg av skjermstørrelser. Noen av disse har vi så vidt stiftet bekjentskap med allerede, mens andre er helt nye. Men Hisense har i tillegg sin egen spesialitet – såkalt Laser TV, som er deres navn på UST (ultra short throw) eller «kortkast» projektorer.

Hisense 110UX mottok en rekke «Best in Show» utmerkelser under CES 2024. Denne sylskarpe 8K-TV_en står på en elegant sokkel, med integrerte høyttalere trelameller. (Foto: Audun Hage)

Hisense UX-serien (110″, 98″, 75″)

Det aller største blikkfanget var den nye 110-tommeren i UX-serien, som er Hisense sin nye flaggskipmodell. Denne modellen bruker en LCD-skjerm med 8K-oppløsning. Baklyset består av MiniLED med hele 40.000 dimming-soner, og skjermen skal være i stand til å klemme ut hele 10.000 nits med lysstyrke!

110UX klarer angivelig å gjengi opptil 95% av BT.2020 fargerommet, hvilket er banebrytende. Demonstrasjonen på CES virket meget imponerende: 10UX så skinnende lyssterk ut i den opplyste messehallen. Bildet var i tillegg meget glatt og uniformt.

UX-serien får også en ny 98-tommer, med litt mindre hårete, men like fullt imponerende spesifikasjoner: Denne modellen nøyer seg med 4K-oppløsning, 10.000 dimmingsoner og opptil 5000 nits lysstyrke.Hisense 98UX støtter skjermfrekvenser opptil 144Hz, og har i tillegg et 4.2.2 lydsystem.

Lillebroren 75UX er imponerende på sin måte. Dette er angivelig Hisense sin tynneste MiniLED-TV noensinne – bare 14 millimeter. Den har likevel plass til 5000 dimming-soner og innebygd 4.2.2 kanalers lydsystem.

Hisense kunngjorde for øvrig at deres UX-modeller vil støtte Dolby Atmos FlexConnect. Dette er en relativt fersk finesse (først introdusert av TCL på IFA 2023) som lar deg koble trådløse surroundhøyttalere direkte til TV-en, og oppnå Atmos-lyd uten separat lydplanke. Dolby var til stede for å demonstrere, og systemet virket lovende: Det benytter seg av TV-skjermens innebygde mikrofoner og kameraer for å måle og optimalisere surroundlyden i forhold til lytteposisjon.

<
>
Hisense 110UX kan kobles til ekstra surroundhøyttalere via Dolby Atmos Flexconnect. (Foto. Audun Hage)

Hisense Laser TV med 8K-oppløsning og integrert lyd

Du har kanskje sett reklamebannerne for Hisense Laser TV på fotballkamper? Dette er produsentens merkenavn for projektorer med laser-lys. Under CES viste de frem flere varianter av denne.

Aller mest imponerende var «8K Sonic Laser TV» som er den første laser-TV-en med 8K-oppløsning. Den leveres med en 3.4㎡ stor 16:9 projeksjonsskjerm til å henge på veggen. Det finurlige med denne er at den – foruten å være optimalisert for laserprojektorer – også har innebygde høyttalere. Det er angivelig verdens største «lydavgivende» skjerm, med tusenvis (!) av små høyttalerenheter fordelt utover hele skjermarealet.

Hisense 8K Sonic Laser TV (Foto: Audun Hage)

Vi lyktes ikke med å få Hisense-representantene til å fortelle nøyaktig hvordan teknikken fungerte, men det låt glimrende: stort og livaktig, med en sømløs integrasjon av lyd og bilde som minnet om ekte kino.

Foruten 8K-projektoren viste Hisense også en rekke 4K UST-projektorer som nok kan tenkes å få en mer tilgjengelig prislapp.

Hisense Laser TV er rett og slett en laserprojektor med kort kasteavstand, som kan lage et kjempestort bilde (100+ tommer) når den stilles inntil veggen. (Foto: Audun Hage)

Kommer til Norden?

2024 blir et viktig år på TV-fronten med store sportsbegivenheter som Fotball-EM og Sommer-OL, og det virker som Hisense posisjonerer seg for dette med mange spennende TV-storskjermer og projektorløsninger. Vi regner derfor med å se flere av nyhetene fra CES tar reisen over til Europa og Norden etter hvert.

Pris og lanseringsdato for Hisense 110/98/75 UX er ikke bekreftet enda, men 65-tommers utgaven er allerede i salg hos Power. 

Se videoen fra Hisense pressekonferansen på CES 2024:

Les videre
Exit mobile version