Nyhet

CES 2021: TCL presenterer nye TV-er med MiniLED-teknologi

TCL satser tungt på den nye MiniLED-teknologien, med flere modeller i planene for 2021.

Den digitale CES-messen går av stabelen i dag, og bringer som vanlig med seg en masse godsaker for TV-interesserte! Flere produsenter viser frem nye TV-modeller basert på MiniLED-teknologi, og en av dem er kinesiske TCL. Under en live-strømmet pressekonferanse kl 1700 norsk tid, kunngjorde de satsingen på med flere modellserier med MiniLED, hvorav noen kan bli relativt prisgunstige.

En MiniLED-TV består av en LCD-skjerm med en ny type LED-baklys, som inneholder et tusentalls individuelle LED-soner med lokal dimming. Det er ikke helt på nivå med OLED-skjermer, men stort løft sammenlignet med nåværende LCD-skjermer. (Foto: TCL)

 

Ny generasjon MiniLED-TV

<
>
OD Zero er en ny MiniLED-teknikk fra TCL. (Foto: TCL)

Dette er ikke første gangen TCL viser frem MiniLED: de har tidligere tatt I bruk teknologien på high-end modellen X10, såvel som en rimeligere modell til det amerikanske markedet, C-serien. Nå hevder de imidlertid å ha forbedret teknikken. I 2021 får vi blant annet se en ny high-end modell med tilnavnet OD Zero. Det henvises til at at TCL angivelig har klart å redusere avstanden mellom LCD-panelet og MiniLED baklyset på innsiden til rekordlave 0 millimeter. Ja du leste riktig: Ved å pakke bildepanelet og lyskilden tett inntil hverandre, skal TCL ha klart å oppnå vesentlig bedre kontrast og lysuniformitet enn på tidligere modeller.

Ultratynn

En annen fordel ved å montere bildepanel og baklys tettest mulig er selvfølgelig at man oppnår en TV med slankere formfaktor. TCL nevner ikke nøyaktig hvor tynn/tykk TV-en kan bli, annet enn “ultratynn”. La oss håpe den ikke forsvinner helt, da…

Google-TV

Flere av TCLs 2021-modeller kommer med Google TV. (Foto: TCL)

TCL kunngjorde også at flere av deres Android-TV-er (I likhet med blant andre Sony) tar i bruk den nyeste Android 11 versjonen, også kjent som Google TV. Det nye brukergrensesnittet byr blant annet på nye , mer oversiktlige menyer og oppdatert system for anbefalt innhold, basert på brukerens egne preferanser og seervaner.

 

TCL 2021 TV-modeller

 

TCL C825, C725 og P725 er noen av årets nye modeller. (Foto: TCL)

TV-modellene med OD Zero Mini-LED-teknologi som er tilgjengelige for det nordiske markedet vil presenteres senere i vår.

Her er litt info om TCLs kommende modeller for året:

TCL C825 (55”, 65”)

Arvtageren til dagens C815 som vi allerede har testet. Årets modell blir blant annet oppgradert med MiniLED-teknologi(!), og et nytt antirefleksfilter foran skjermen.

TCL C725/728 (55”, 65”, 75”)

Denne rimeligere modellen må klare seg med tradisjonell LCD/QLED og LED-baklys. Den er imidlertid oppdatert med aktuelle finesser som HDMI 2.1, 4k 120hz, VRR, ALLM, og eARC.

TCL P725 (43-65″)

Arvtargeren til budsjettmodellen P715 har et 60 Hz LCD-panel, støtter HDMI 2.1 med ALLM/eARC, og får lyd fra Onkyo.

Priser og tilgjengelighet for Norden er ikke bekreftet enda. Saken oppdateres

Les videre
Exit mobile version