Nyhet

Beovision Contour: Kompakt OLED-TV fra Bang & Olufsen

Nå vil også B&O være med i 48-tommer klubben!

Beovision Contour er Bang & Olufsens første OLED-TV i den nye skjermstørrelsen på 48 tommer. Etter at LG Display lanserte sitt første 48″ OLED-panel, har både LG selv, Sony og Philips lansert sine egne 48″ OLED-varianter, og nå er det altså Bang & Olufsen sin tur: Denne kan trolig bli en «hit» der det ikke står på pengene, men snarere på hvor mye plass man ønsker TV-en skal ta…

Bang & Olufsen Beovision Contour. (Foto: Bang & Olufsen)

Beovision Contour: 48″ OLED med påkostet lyd og design

Beovision Contour bruker i utgangspunktet samme oppskrift som tidligere Beovision-modeller, hvor bildepanelet hentes fra LG Display, mens danskene selv står for design, lydgjengivelse og fjernbetjening. Men i tilfellet Contour har de gått mer drastisk til verks, og gitt OLED-skjermen en «total makeover» på utsiden, komplett med innramming og det hele.

Beovision Contour har fått en eksklusiv utforming der OLED-panelet omgis av en smal aluminiumsramme, kombinert med en integrert høyttalerløsning på undersiden.

Resultatet ser umiddelbart lovende ut: Beovision har en typisk B&O-look, som kan minne mye om klassikeren Beovison 11. Den har fått en innramming i børstet aluminium, som kan leveres i tre ulike utførelser: svart, sølv og gull anodisering. Høyttalergrillen leveres i stoff eller med eikelameller. Bang & Olufsen har også lagt vekt på at TV-en skal være enkel og diskré å plassere: Den kan monteres rett på veggen via egen veggbrakett, på en TV-reol eller på en spesialdesignet, svingbar gulvstand i aluminium, hvor det også er tilrettelagt for skjult kabelføring.

Beovision Contour kan leveres med veggbrakett, bordsokkel eller gulvstand. (Foto: Bang & Olufsen)

Siden den allerede er basert på en velkjent LG-modell (OLED48CX), kan Bang & Olufsens nye TV skilte med masse aktuelle finesser, deriblant HDMI 2.1, støtte for Dolby Vision, Dolby Atmos lyd, innebygde apper som Disney+, pluss mye mer.

Beovision Contour har ellers fått en kraftfull lydpakke med 11 høyttalerelementer og tilhørende forsterkere. Det inkluderer også 4 stykk 4″ bassenheter, hvor det loves dyp bassgjengivelse ned til 30 Hz. Høyttalerløsningen er i følge Bang & Olufsen basert på den som allerede finnes i lydplanken Beosound Stage. 

Pris og tilgjengelighet

Beovision Contour skal koste 56.990 kroner inkludert veggbrakett, og blir tilgjengelig fra Bang & Olufsen forhandlere nå i november.

Bang & Olufsen Teknisk Forum har tatt en lengre prat med kreativ direktør Kresten Bjørn Krab-Bjerre og produktsjef Ole Moltsen fra B&O om den nye Beovision-modellen i videoen under:

 

Les videre
Exit mobile version