Nyhet

Apple TV+ og iTunes strømmer nå i HDR10+ på Samsung TV

Apple TV-appen til Samsung TV strømmer nå utvalgt innhold i det åpne HDR10+ formatet – som et alternativ til Dolby Vision.

Apple TV HDR10 6

Apple TV HDR10 6

Samsung er en av verdens største TV-produsenter, og tilbyr et bredt utvalg av skjermer med masse avanserte funksjoner og finesser om bord. Støtte for det anerkjente HDR-formatet Dolby Vision har derimot glimret med sitt fravær i lang, lang tid: Samsung er faktisk den eneste av de store TV-produsentene som ikke har viet seg til formatet, antageligvis på grunn av lisenskostnader. Men nå kan vi skimte et lys i enden av tunnelen.

Samsung støtter ikke Dolby Vision – men nå finnes det håp

Samsungs alternativ til Dolby Vision heter HDR10+. Et åpent, lisensfritt format, som i likhet med Dolby inneholder ekstra informasjon (s.k. dynamiske metadata) om kontrastforholdet i en scene, med mer presis bildekvalitet som følge av dette.

HDR10+ er ikke på langt nær like utbredt: Med unntak av Amazon Prime Video, har de fleste strømmetjenestene som Netflix, HBO Max og Apple TV+ med en rekke filmprodusenter i ryggen, heller valgt å satse på Dolby-formatet.

Dette har gjort at mange Samsung-eiere – med rette – har følt seg litt snytt for den beste og mest optimale bildekvaliteten i noen tilfeller. Men nå får de hjelp, fra ingen ringere enn Apple!

Apple TV+ strømmer nå i HDR10+ format. (Foto: Audun Hage)
Les også Her er nye Apple TV 4K En ny versjon av Apples populære TV-boks slippes 4. november – med en gladnyhet for eiere av Samsung TV!

Apple TV+ og iTunes strømmer nå i HDR10+

Med introduksjonen av den nye generasjonen Apple TV 4K kunngjøres det nemlig også støtte for HDR10+. Og for at dette ikke skal føles som en tom lovnad, har Apple nå begynt å tilby noe av innholdet sitt i formatet

Originale Apple-produksjoner som Shantaram og Ted Lasso vises nå i HDR10+ på TV-er som støtter dette: Lyd & Bilde har for ordens skyld sjekket på en Samsung TV vi hadde på test, og fikk da frem «HDR10+» logoen som bekrefter dette. Det samme gjelder utvalgte iTunes-titler for kjøp og leie, inkludert Top Gun: Maverick.

Merk: Hvorvidt en film eller serie tilbys i HDR10+ eller ikke, avhenger av om det finnes en slik versjon tilgjengelig fra filmselskapet.

<
>
Har du en Samsung-TV av nyere dato kan du nå se utvalgte filmer og serier i HDR10+ format via Apple TV-appen.(Foto: Audun Hage)

Hva betyr dette i praksis?

Foruten at enkelte filmer og TV-serier nå kan vises i bedre videokvalitet på nyere Samsung TV-er, indikerer det også at HDR10+ kan bli et mer populært og utbredt format i fremtiden.

Nå som Apple kommer på banen, kan det tenkes at flere filmprodusenter vil tilby innhold i HDR10+, som et fullverdig alternativ til Dolby Vision. Og hvem vet, kanskje HDR10+ også kan bli et aktuelt format på Youtube-videoer i fremtiden?

Obs! HDR10+ støttes også av TV-er fra blant andre Panasonic, Philips og TCL. Sony og LG TV støtter derimot ikke formatet p.t.

Les videre
Exit mobile version