Android-TV fra Sony i 2015

Sony er klar med TV-er basert på Googles platform i 2015. I tillegg får TV-ene både PlayStation Now og Remote Play.

700 dollar blir startprisen for å skaffe seg et helt nytt Sony-tv basert på Googles nye Android TV-platform. I tillegg til Android kommer det nye Sony-tv med både PlayStation Now og Remote Play. Det betyr at man vil kunne spille PS2- og PS3-spill direkte på TV-en via en nettskytjeneste, ved å koble til en trådløs håndkontroll. Man vil også kunne streame spill fra sin nettverksoppkoblede PlayStation 4 konsoll til TV-en, selv om konsollen er fysisk tilkoblet en annen TV.

PlayStation Network er foreløpig ikke i lansert Europa, men Remote Play er tilgjengelig fra dag én.

Google lanserte Android TV i forbindelse med Google I/O utviklerkonferansen i juni, og det dreier seg om en tilpasset versjon av det mobile operativssystemet Android Lollipop- hvilket bør gjøre det enkelt for utviklere å konvertere eksisterende mobil-apper til tv-formatet. Android TV vil også få samme funksjonalitet som Chromecast, slik at man kan bruke nettbrett eller mobil til å søke frem innhold (i f.eks. Netflix eller Viaplay) og deretter få filmen direkte opp på storskjermen.

Utover Sony er også Sharps og Philips på vei med nye TV-er baseret på Android TV (Philips lanserte sine første Android-TV-er (basert på den eldre Android JellyBean plattformen) i 2014). Også Googles egen Apple-TV utfordrer Nexus Player bygger på den nye plattformen.

Her kan du lese mer om Android TV.

Les videre
Exit mobile version