Nyhet

Slik låter koronavirus som musikk

Selv de skumleste ting kan spille den vakreste musikk. Hør den strukturelle oppbygningen av koronaviruset, oversatt til toner.

koronavirus, covid-19, SARS-CoV-2

koronavirus

Vi blir daglig – nærmest minutt for minutt – oppdatert om koronaviruset, og mesteparten er negativt. Som at det forårsaker sykdommen COVID-19. Men siden vi er en redaksjon opptatt av lyd og musikk, kjente vi blodet bruse litt ekstra, da vi hørte at noen har oversatt virusets molekylære oppbygning til musikk. Det fjerner noe av det skumle, og gjør viruset «synlig». Vi får møte det på nøytral grunn.

Les også B&O Beosound Balance - endelig testet i stereo Den smarte Beosound Balance låter veldig bra alene - og enda bedre i par.

Universet er matematikk

Hele universet er skrevet i matematikkens språk, sies det. Og det gjelder for musikk så vel som strukturer på molekylnivå. Inkludert virus.

Derfor kan man altså oversette den matematiske strukturen av koronaviruset, med sitt mer vitenskapelige navn SARS-CoV-2, til musikk. Noe Markus Buehler, professor ved MIT, har gjort.

Koronavirus-symfoni: En hit på SoundCloud

Musikken som har oppstått ut av prosjektet er en unik samtidssymfoni, som er strømmet nesten en million ganger allerede.

Se og hør «komponisten» Markus Buehler fortelle om prosjektet i videoen under.

Du kan også høre hele mesterverket ved å klikke her.

Kilde: Mashable

Les videre
Exit mobile version