Google med personsøk etter Boston Marathon

Google lanserer personsøk, etter to bomber drepte 3 og skadet minst 144 under Boston Marathon i går.

Google har sluppet et personsøkverktøy for å bistå folk i å finne sine venner og familie, etter to bomber gikk av under Boston Marathon i går.

Personsøket er delt opp i to deler: I feltet ”I’m looking for someone” skriver brukeren inn navnet på personen vedkommende leter etter, mens det andre feltet, ”I have information about someone” gjør at man kan gi informasjon om en person man enten selv vet tilstanden til, eller man ønsker at andre skal hjelpe med å finne.

Dersom du kjenner noen som var eller skulle være i Boston ved tidspunktet, oppfordrer vi til å forsøke dette søket.

Et offentlig personsøk som dette er et eksempel på hvordan man kan bruke teknologi i krisesituasjoner for å forhåpentligvis kunne gjøre det enklere å finne informasjon om de man leter etter, samtidig som det kan avlaste krisetelefonlinjene med dyrebar kapasitet. Ettersom søket har fått sin egen URL-utvidelse for Boston Marathon, kan det tyde på at Google har planer for å utvide søkeverktøyet til også å gjelde i kommende kriser.

I skrivende stund er tre bekreftet omkommet og minst 144 skadet, i et bombeattentat som hittil ingen har påtatt seg ansvaret for.

Verktøyet finner du her.

Les videre
Exit mobile version