Nyhet

Google pensjonerer første generasjons Chromecast

Den lille, billige streamingenheten Chromecast var en revolusjon. Nå fjerner Google støtten for den.

Tidligere mediespillere var store, stygge plastbokser med dårlig funksjonalitet og egne fjernkontrollere. Det ble som regel skrinlagt etter par år og mistet videre støtte. Men så kom Googles Chromecast, den var liten, praktisk og billig. Og den var enkel å styre ved å streame fra mobilen. Hvorfor hadde ingen tenkt på det før? Dessverre er støtten for den nå lagt ned, men den holdt faktisk i 10 år, noe som er en evighet i denne sammenhengen.

Les også Google Chromecast Med Chromecast vil Google ta over kommunikasjonen mellom mobilen og TV-en, og gjøre din smart-TV mye smartere.

Det er tech-siden 9to5google som snublet over informasjonen på Googles supportsider. Under en liste over oppdateringer til ulike modeller, står det plutselig: «Støtten for Chromecast (gen 1) er avsluttet, noe som betyr at disse enhetene ikke lenger vil motta programvare- eller sikkerhetsoppdateringer, og Google vil ikke gi teknisk støtte for dem. Brukere kan oppleve redusert ytelse.»

Den siste oppdateringen kom i november 2022. Men i forkant av det hadde det også vært stille i 3 år, så det var ikke uventet at første generasjons Chromecast ville bli utdatert.

For de som nå ønsker å oppgradere, har det kommet mange nye modeller siden den gang, og de er fortsatt bra. Vi var veldig fornøyde med den nyeste generasjonen av Google Chromecast med Google TV 4K. Nå er har de imidlertid gått opp i både pris og størrelse, men til gjengjeld har de også blitt enda mer brukervennlige.

Les videre
Exit mobile version