Nyhet

Første Matter-produkt fra Netatmo

Nå kommer de første produktene til ny Smart Home-standard

I fjor lanserte den globale Connectivity Standards Alliance (CSA) den nye standarden Matter til det smarte hjem. Bak allisansen sto selskaper som Amazon, Apple, Google, IKEA og Samsung, og mindre selskaper som Netatmo har også blitt med. I alt har 220 selskaper i skrivende stund lovet at deres Smart Home-produkter vil understøtte Matter i fremtiden.

Les også Matter gjør endelig det smarte hjemmet smart En ny standard for smart-enheter lover å gjøre det enklere å få dingsene i hjemmet til å jobbe sammen. Og det ser ut til at alle produsentene er med på det.

Tanken bak Matter er at alle de eksisterende Smart Home-protokollene og -plattformene vil være støttet. Uansett om enhetene kommuniserer via Wi-Fi, Ethernet, Bluetooth eller Thread, og om styringen skjer gjennom Amazon, Alexa, Apple HomeKit, Google Home eller Samsung SmartThings.

På CES 2022 benyttet en rekke firmaer seg av muligheten til å avduke nye Matter-kompatible produkter. Bl.a. tidligere nevnte Netatmo, som lanserte sitt første Matter-produkt i form av en smart sikkerhetssesnor, forteller selskapet i en pressemelding.

Netatmos smarte sikkerhetssensor er utstyrt med en kontaktsensor samt en infrarød bevegelsesdetektor og er designet til å forbedre både sikkerhet og komfort i hjemmet, lover produsenten.

Kommende sikkerhetssensor fra Netatmo understøtter Matter. (Foto: Netatmo)

Den smarte sikkerhetssensoren kan plasseres på både dører og vinduer, og registrerer når de åpnes, for å så melde i fra via varsler. Du kan også holde styr på om dører og vinduer er åpne eller lukket, også når du ikke er hjemme.

Produktet kommer også med infrarød bevegelsesdetektor, som takket være Matter gjør det mulig å interagere med andre tilkoblede produkter. Det betyr at sikkerhetssensoren f.eks. kan skru på varmen hvis den registrerer at noen er i rommet. Eller skru av varmen når noen forlater rommet. I tillegg kan den også skru på aircondition og lys.

Netatmos kommende smarte sikkerhetssensor støttes av både Thread og Matter. Pris og tilgjengelighet vil bli annonsert på et senere tidspunkt.

Les videre
Exit mobile version