Nyhet

Spotify har ikke gitt opp bedre lydkvalitet

"Vi skal gjøre det", hevder en av Spotifys sjefer.

Spotify HiFi

Spotify med musikk i CD-kvalitet har latt vente på seg, men nå nærmer det seg i følge Bloomberg.

I februar 2021 gikk Spotify ut med nyheten om at lossless musikkstrømming i CD-kvalitet var på vei til sine Premium-abonnenter. Tidshorisonten var «i løpet av 2021». Siden har det vært stille.

Nå har derimot en av Spotifys konsernsjefer, Gustav Söderström, tatt bladet fra munnen, og fortalt The Verge at tapsfri lydkvalitet fortsatt er en del av planen.

«Vi skal gjøre det», og Spotify HiFi «kommer på et tidspunkt», var blant uttalelsene.

Les også Endelig! Spotify lanserer Spotify HiFi med bedre lydkvalitet Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.

Stille siden 2021

Etter Spotify i 2021 annonserte at en HiFi-versjon var på vei, kom plutselig både Apple og Amazon og tilbød lossless-lyd på sine strømmetjenester, uten ekstra kostnad for brukerne. Det stakk kjepper i hjulene for Spotifys planer.

– Vi skal gjøre det på en måte som gir mening for oss og våre lyttere, sa Söderström til The Verge på deres Decoder podkast. – Markedet endret seg og vi måtte tilpasse oss.

Det må også være fornuftig fra et kostnadsperspektiv, sa han.

– Har vært klart i over et år

Sjefen kunne også fortelle at Spotify faktisk har vært klare i over et år fra et teknisk ståsted, og at Spotify-ansatte allerede har tilgang til hele tjenestens musikkatalog i tapsfri lydkvalitet.

Så hva stopper dem? Antakelig pønsker de fremdeles på hvordan de kan selge tjenesten til brukerne til en ekstra kostnad, i et marked hvor man altså ikke må betale ekstra for det hos enkelte konkurrenter. For eksempel ved å pakke det sammen med Dolby Atmos, premium podkast-tilgang, og andre tjenester, i et kommende Platinum-abonnement. Som har vært ryktet å koste drøyt 200 kroner i måneden.

Hvem vil betale dobbelt for Spotify HiFi?

Vil så kundene være villige til å betale det dobbelte av dagens Spotify Premium-abonnement? Det er vel det også selskapet selv spør seg, og som har gjort at dette tilbudet drøyer. Apple Music, for eksempel, har både tapsfri lyd og 360-lyd, og snart en tjeneste for klassisk musikk, som er inkludert i deres abonnement til 119 kroner pr måned.

Tidal tar 99 kroner pr måned for musikk i CD-kvalitet, mens høyere oppløsning med MQA (nei, MQA er ikke lossless, men støtter høyere oppløsninger enn CD) koster 199 kroner pr. måned.

Les videre
Exit mobile version