Rekordsalg for iPhone 6

Med sin beste kvartalsomsetning og rekordsalg av iPhone, tjener Apple penger som gress i et vanskelig marked.

Tim Cook presenterte mandag kveld Apple kvartalstall for Q4 2014. Det viste en omsetning på 42,1 milliarder dollar, og over 39 millioner solgte iPhone-mobiler.

Driftsmarginen bedret seg også fra 37 til 38 prosent, som er oppsiktsvekkende i et marked hvor konkurrentene sliter med å tjene penger. Apple rapporterte også at 60 prosent av salget kom fra utlandet, altså utenom USA.

– Regnskapsåret 2014 har vært et for historiebøkene, med den største Iphone-lanseringen noensinne, sier Cook.

Apple solgte 39,2 millioner iPhone siden lanseringen 9. september, opp 16,2 prosent sammenlignet med samme kvartal i 2013.

Les testen av iPhone 6 her, og iPhone 6 plus her.

Samtidig fortsetter salget av nettbrettene iPad å falle, men tallene inneholder ikke salg av de nye iPad Air 2 og iPad mini 3. Erfaringsmessig sitter mange på gjerdet å venter på nye iPads, derfor vil Apple neste kvartalsomsetning bli interessant å analysere.

Apples salgstall for Q4 2014 ser slik ut:

iPhone utgjør over halvparten av Apples omsetning, men omsetningen av Mac-maskinene øker fremdeles. En trend vi har sett over lang tid, og Mac-ene står for den nest største andelen av Apples omsetning.

Lanseringen av den nye iMac retina 5K, med 14,7 megapiksler skjermoppløsning, viser at Apple akter å fortsette satsningen på desktop-maskiner, selv om markedet for laptoper og ultrabooks er større.

At iPod-markedet fortsetter å falle, overrasker ingen, men det er interessant å se at iTunes-omsetningen øker i tider for mange nye aktører dukker opp med strømmetjenester.

 

Les videre
Exit mobile version