Nye rykter om Android-mobil fra Nokia

Nokia X blir angivelig navnet på den kommende Android-mobilen fra den finske mobilprodusenten, og den kommer med KitKat.

Ryktene om en kommende Android-smartmobil fra Nokia vil ikke dø. Den finske produsenten, som snart vil være en del av Microsoft, har ellers de seneste årene satset hele butikken på Windows Phone-operativsystemet fra nettopp Microsoft, men før jul dukket det opp bilder av et produkt, som gikk under kodenavnet Nokia Normandy. Det skulle angivelig være snakk om en kommende billigtelefon med en skreddersydd utgave av Googles mobile operativsystem med et eget brukergrensesnitt – på samme måte som Amazons Kindle Fire-nettbrett.

Siden starten av desember har det imidlertid vært stille rundt det som i så fall vil være et merkelig ekteskap mellom den største produsenten av Windows Phone-mobiler og søkemaskingiganten Google, men nå er det igjen fart i ryktemøllen.

For det første har @evleaks, som også sto bak den første lekkasjen av bildene av den påståtte Android-Nokia-telefonen, nylig tvitret at Nokia Normandy kommer til å hete Nokia X, samtidig som det også har kommet bilder av hvordan Nokias Android-versjon skulle komme til å se ut.

For det andre er Nokia X nå dukket opp på en hjemmeside for en dingsebutikk i Vietnam – med navnet The Gioididong – og selv om telefonen av gode grunder ikke er til salgs ennå, så kan vi lese oss til en del av den kommende telefonens spesifikasjoner på den vietnamesiske siden.

Så hvis vi ellers kan stole på thegioididong.com, så kommer Nokia X med 4”-skjerm, 5 MP kamera, 1 GHz tokjerners prosessor og Android 4.4 KitKat. Vi kan ennå ikke si noe om prisen, men spesifikasjonene tyder på at de første ryktene om at det vil være snakk om en smartmobil i den billige enden, ikke er helt skivebom.

Les videre
Exit mobile version