Månedens apper

Vi tester et utvalg av mobile apper.

Chrome

Android, iPhone, iPad – Gratis

Er du ikke helt venn med nettleseren som følger med smartmobilen eller nettbrettet? Et praktisk alternativ kan være å installere Googles Chrome. Spesielt om du allerede kjører den på datamaskinen, da du kan synkronisere dine bokmerker, koder og historikk. Det går altså kjapt å ta frem noe man har sett på tidligere på en annen enhet. Den støtter flere faner for å kunne ha flere nettsteder oppe samtidig samt inkognitomodus om du ikke vil etterlate deg noen spor.

Instaweather Pro

Android, iPhone, iPad, WP – 8-12 kr

Liker du å bombardere sosiale medier med bilder fra ferien, bare for å vise hvor hyggelig du har det, hvor vakker utsikten er eller hvilke spennende ting du driver på med? Vil du også gjerne fortelle alle der hjemme hvor mye bedre været er? Med Instaweather kan du gjøre begge deler samtidig. Den legger nemlig værinformasjon over ditt bilde som du så kan dele. Finnes også i en gratisversjon, med da blir det reklame på bildene.

 

Snapchat

Android, iPhone – Gratis

Noen ganger er det ikke nok å bare sende en tekstmelding, og heldigvis har vi jo alle et kamera i mobilen. Men noen ganger vil man bare gjøre en artig grimase som man ikke vil skal lagres. Eller man vil kanskje ikke at hvem som helst skal kunne se den. Snapchat lar deg sende bilder som forsvinner når mottakeren har sett dem. Man kan legge på tekst eller benytte filter, sende til en eller flere venner og lage et album som lever i ett døgn.

 

Drafts

iPad, iPhone – 25 og 29 kr

Når du bare skal notere et telefonnummer, en adresse, eller noe annet du trenger å huske eller dele med andre, er Drafts appen du skal ha. Den er klar for alt du trenger å notere med det samme du åpner appen, ingen venting eller konfigurering er nødvendig. Alle notater lagres automatisk og er søkbare etterpå. Du kan dele eller eksportere dem til andre, på Facebook, Twitter, SMS, e-post eller Dropbox og Evernote. Det finnes en rekke andre funksjoner også, som automatiserte hendelser hvor du for eksempel legger notater rett i en e-post.

645 Pro mk II

iPad, iPhone – 28 kr

I mylderet av fotoapper, er 645 Pro mk II en av de kuleste og nyttigste. Den gir deg valgbare utsnitt fra klassisk Hasselblad-kvadrat, til 6 x 17 panorama. Men det som virkelig er kult, er at den har knapper og innstillingsratt akkurat som på et vanlig mellomformatkamera. Du kan endre hvitbalanse, fargebalanse, punktmåle lyset, låse eksponeringen, og mye, mye mer. Her finnes det også en rekke etterligninger av klassiske filmemulsjoner man kan bruke, og alt kan lagres i enten jpeg eller som TIFF-filer. Kanskje er dette den beste fotoappen så langt.

Facetune

iPad, iPhone – 21 kr

I disse selfie-tider hvor man tar bilder av seg selv, er dette en kjærkommen app for mange av oss. Den gjør deg nemlig penere på bilder. Her kan du få hvite i stedet for gule tenner, plettfri hud og glød i kinnene. Appen inneholder mange verktøy som kan brukes til å fikse selv små detaljer, som fjerning av grå hår, høyere kinnben, smalere nese, og så videre. Android-brukere kan gjøre mye av det samme med BeFunky-appen.

Les videre
Exit mobile version