NYHET

Huaweis Android-lisens forlenges med tre måneder

Googles blokkering av Huaweis tilgang til Android og Googles apper og tjenester utsettes.

I går kunne vi fortelle at den amerikanske regjeringen hadde satt mobilgiganten Huawei på den såkalte «Entity List», som betyr at virksomheten med øyeblikkelig virkning ikke må få tilgang til amerikansk teknologi. Derfor hadde ikke Google noe annet valg enn å blokkere Huaweis fremtidige tilgang til nye versjoner av Android-operativsystemet samt kommende sikkerhetsoppdateringer av eksisterende Huawei-mobiler.

Men allerede dagen etter har de amerikanske myndighetene besluttet seg for å gjøre et unntak, som betyr at Huawei likevel kan fortsette med å støtte eksisterende mobiltelefoner med sikkerhetsoppdateringer. Denne midlertidige lisensen vil vare frem til den 19. august, skriver The Verge.

Lettelsen av den tidligere beslutningen betyr likevel ikke at Huawei får tilgang til å kjøpe hardware og komponenter fra produsenter som Intel, Qualcomm og Broadcom, som også har blitt tvunget til å boikotte den kinesiske virksomheten, likt som Huawei fortsatt heller ikke vil kunne få tilgang til kommende kommersielle utgaver av Android-operativsystemet.

Les videre
Exit mobile version