Her er Siris etterfølger

Selskapet som solgte den personlige assistenten Siri til Apple, er tilbake med ny løsning som er langt mer intelligent enn forgjengeren.

(Foto: Produsenten)

Viv er navnet på den nye talestyrte personlige assistenten utviklet av Dag Kittlaus og Adam Cheyer, utviklerne bak Siri, som nå finnes på alle Apples iPhone og iPad-produkter.

Siris etterfølger ble demonstrert for publikum for første gang i går på en konferanse arrangert av Techcrunch. Som du kan se på videoen nedenfor er det ingen tvil om at Viv har kommet et godt steg nærmere sann kunstig intelligens.

I demonstrasjonen begynte administrerende direktør for Viv, Dag Kittlaus med å spørre Viv om været, men etterhvert fortsatte han med flere og mer kompliserte spørsmål – som for eks. om det hadde regnet i Seattle for tre uker siden, om det ville bli varmere enn 21 grader på Golden Gate Bridge i San Francisco i morgen etter kl 17. Viv hadde ingen problemer med å svare på noen av spørsmålene. Det var tydelig at programmet klarte å forstå spørsmålenes kontekst.

Ifølge Kittlaus har Viv oppnådd contextual awareness – bevissthet om kontekst – via dynamisk programmering. Kort sagt er Viv utstyrt med programvare som programmerer seg til å tilpasse en hver situasjon.

Dermed skal det være mulig for alle tredjeparts-apputviklere å integrere Viv med sitt økosystem. Det er ikke nødvending å forutse alle typer spørsmål på forhånd og kode svar inn i systemet.

Se hele presentasjonen av Viv:

Les videre
Exit mobile version