Nyhet

Foxconn stenger fabrikker i Shenzhen

På grunn av korona-utbrudd settes all produksjon ut av drift på midlertidig basis.

foxconn TOP

foxconn TOP

Det kan nok hende at vi ser på Covid-19 som et endt kapittel i Norge. I hvert fall er ikke sykdommen lenger definert som samfunnskritisk.

Men i Kina, hvor man siden begynnelsen av korona-pandemien har kjørt nulltoleranse-politikk på smitte, begynner bakdelene ved ZeroCovid-policy’en å vise seg.

Bl.a. i Hong Kong eksploderer smitten, og spesielt mange eldre mennesker havner på sykehuset, fordi de ikke har fått vaksinen. Vaksinene har nemlig ikke hatt så høy prioritet, da myndighetene i stedet har satset på å holde smitten ute av byen.

Omikron-varianten er nemlig så smittsom at selv kinesernes strenge korona-politikk ikke kan stoppe spredningen.

Les også Redd for korona? Hør mer på musikk Forskning: Ingenting fungerer bedre enn musikk mot koronaangst.

Også i Shenzhen, som er nabobyen til Hong Kong stiger smittetallet, noe som har fått kinesiske myndigheter til å delvis lukke millionbyen.

Det rammer virksomheten Foxconn, som bl.a. er kjent for å eie fabrikker som produserer Apples iPhone og andre produkter. Det skriver Reuters.

Myndightene har bedt lokalbefolkningen om å holde seg innendørs og har innført en ordning med massetestning for å begrense spredningen av viruset. Som følge av nedstengelsen vil Foxconn innstille sine aktiviteter inntil videre, men virksomheten har opplyst at de har backup-planer på plass for å håndtere eventuelle forsinkelser.

Les videre
Exit mobile version