Nyhet

EU vedtar USB-C som felles ladestandard for mobiler

Fra 2024 skal alle nye mobiltelefoner ha samme type ladekontakt.

Cayin RU6 USB C Lightning cable

En 12 cm kort Lightning til USB-C kabel selges som ekstrautstyr. Foto: Geir Gråbein Nordby

EU har i lengre tid forsøkt å etablere en felles ladestandard for mobiler og annen bærbar elektronikk. Og nå er lovforslaget  offisielt vedtatt: USB-C blir felles ladekontakt fra og med slutten av 2024. Det melder EU-parlamentets komité på Twitter.

EU enige om felles ladestandard

Etter en lang prosess er det nå altså oppnådd enighet i EU-parlamentet mellom de 27 medlemslandene. . Avtalen omfatter blant annet mobiltelefoner, nettbrett/lesebrett, digitalkameraer og andre batteridrevne produkter.

I vedtaket settes det blant annet krav til at hurtigladere må være kompatible mellom de ulike produsentene. Bakgrunnen er å gjøre det enklere for forbrukerne, som får færre ladere å forholde seg til, og ikke minst redusere mengden med elektrisk avfall.

Apple har vært en kjent motstander av en felles ladestandard, og blant annet uttalt at det vil stoppe innovasjon. Men nå går det altså mot USB-C på iPhone, som lenge har benyttet Apples egen Lightning-kontakt.

Les også Slik blir iOS 16 Et nytt operativsystem er på vei til din iPhone. Ingenting revolusjonerende, men du får et drøss av spennende funksjoner
Les videre
Exit mobile version